Pâine toast cu ou și avocado

AutorKUTT
DificultateÎncepător

Poate că însăși denumirea de „mic dejun” ne face să percepem acest moment al zilei ca fiind mai puțin însemnat decât celelalte mese. Dar, chiar dacă nu poate concura cu sofisticarea unei cine sau cu bogăția unui prânz, nu trebuie să-i răpim micului dejun privilegiul de a fi cea dintâi experiență culinară reușită din zi. Căci nu degeaba se spune că o zi bună se cunoaște de dimineață.

Ochiurile de ou și pâinea prăjită nu mai impresionează demult, pe nimeni, la micul dejun. Le gătim rapid, cu ochii pe jumătate adormiți și le înfulecăm poate la fel de repede în graba noastră matinală. Nu e nevoie însă, decât de puțină creativitate și un pic de culoare ca să redăm gloria unui mic dejun pregătit cu ouă și pâine prăjită.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total10 minute

Ingrediente:

 1 Ou mare
 1 Felie mare de pâine
 Unt
 1 Avocado
 Ulei de măsline
 6 Roșii cherry
 3 Căței de usturoi
 Sare, piper, fulgi de chilli și ierburi uscate

Mod de preparare:

1

Poți folosi orice tip de pâine îți place. Poate fi albă, neagră, integrală sau cu semințe.

2

Taie o felie generoasă și decupează un cerc mare în mijloc. Poți folosi un dispozitiv special de patiserie, asemănător celor pe care le folosești la modelarea fursecurilor. Dacă nu îți plac cercurile, ești liber să alegi orice formă consideri că e mai prietenoasă în toată geometria.

3

Plasează felia într-o tigaie încălzită, în care ai topit o lingură de unt. În cercul rămas gol în mijlocul feliei, sparge un ou (2 ouă dacă sunt mai mici și forma decupată e mai mare). Pune și cercul din miez de pâine în tigaie, pot ieși niște crutoane delicioase din el.

4

Lasă totul pe foc până când oul începe să se prăjească și apoi întoarce felia de pâine pe partea cealaltă și continuă prăjirea. La final, când s-a rumenit suficient, adaugă un praf de sare și unul de piper.

Într-un bol mediu, zdrobește bine un avocado și adaugă o lingură de ulei de măsline, sare, piper și zeamă de lămâie după gust. Obții astfel un sos rapid și viu colorat. Unii îl numesc exotic – guacamole, de parcă sos de avocado nu ar fi de ajuns ca să pricepem toți că am depășit demult granița bucătăriei tradiționale.

5

E rândul roșiilor cherry să fie pregătite. E bine să ai la îndemână un aliat de nădejde - cuțitul KUTT Nami cu lama din oțel japonez.

6

Se taie fiecare dintre cele 6 roșii în 4 părți egale și se gătesc timp de 4 minute, împreună cu 3 căței zdrobiți de usturoi, în tigaia în care ai încălzit dinainte puțin ulei de măsline.

7

A mai rămas doar să faci „aranjamentul”. Peste felia de pâine prăjită întinzi un „gazon” verde din sos avocado, așezi artistic „petalele” cărnoase de roșii, presari o pulbere fină de chilli și ierburi uscate și ești gata pentru un mic dejun servit regește.

8

Dacă ți-a mai rămas timp, din mijlocul de pâine rămas din felia decupată, poți tăia și câteva crutoane pe care să le pui deasupra împreună cu roșiile. Timpul de preparare pentru această rețetă este de numai de 10-15 minute, cât să încapă perfect în programul tău de dimineață. Poftă bună!

Cuțite cu lama perfectă, din oțel japonez inoxidabil găsești pe www.kutt.ro

Ingrediente

 1 Ou mare
 1 Felie mare de pâine
 Unt
 1 Avocado
 Ulei de măsline
 6 Roșii cherry
 3 Căței de usturoi
 Sare, piper, fulgi de chilli și ierburi uscate

Indicații

1

Poți folosi orice tip de pâine îți place. Poate fi albă, neagră, integrală sau cu semințe.

2

Taie o felie generoasă și decupează un cerc mare în mijloc. Poți folosi un dispozitiv special de patiserie, asemănător celor pe care le folosești la modelarea fursecurilor. Dacă nu îți plac cercurile, ești liber să alegi orice formă consideri că e mai prietenoasă în toată geometria.

3

Plasează felia într-o tigaie încălzită, în care ai topit o lingură de unt. În cercul rămas gol în mijlocul feliei, sparge un ou (2 ouă dacă sunt mai mici și forma decupată e mai mare). Pune și cercul din miez de pâine în tigaie, pot ieși niște crutoane delicioase din el.

4

Lasă totul pe foc până când oul începe să se prăjească și apoi întoarce felia de pâine pe partea cealaltă și continuă prăjirea. La final, când s-a rumenit suficient, adaugă un praf de sare și unul de piper.

Într-un bol mediu, zdrobește bine un avocado și adaugă o lingură de ulei de măsline, sare, piper și zeamă de lămâie după gust. Obții astfel un sos rapid și viu colorat. Unii îl numesc exotic – guacamole, de parcă sos de avocado nu ar fi de ajuns ca să pricepem toți că am depășit demult granița bucătăriei tradiționale.

5

E rândul roșiilor cherry să fie pregătite. E bine să ai la îndemână un aliat de nădejde - cuțitul KUTT Nami cu lama din oțel japonez.

6

Se taie fiecare dintre cele 6 roșii în 4 părți egale și se gătesc timp de 4 minute, împreună cu 3 căței zdrobiți de usturoi, în tigaia în care ai încălzit dinainte puțin ulei de măsline.

7

A mai rămas doar să faci „aranjamentul”. Peste felia de pâine prăjită întinzi un „gazon” verde din sos avocado, așezi artistic „petalele” cărnoase de roșii, presari o pulbere fină de chilli și ierburi uscate și ești gata pentru un mic dejun servit regește.

8

Dacă ți-a mai rămas timp, din mijlocul de pâine rămas din felia decupată, poți tăia și câteva crutoane pe care să le pui deasupra împreună cu roșiile. Timpul de preparare pentru această rețetă este de numai de 10-15 minute, cât să încapă perfect în programul tău de dimineață. Poftă bună!

Cuțite cu lama perfectă, din oțel japonez inoxidabil găsești pe www.kutt.ro

Pâine toast cu ou și avocado