Împletituri cu semințeBy CooksÎntoarce-te în timp, în acele vremuri liniștite și fericite și prepară o pâine împletită de casă, pe care o poți savura alături de persoanele dragi. Nimic nu se compară cu mirosul de pâine caldă.Clătite americane din făină integrală și fulgi de ovăz cu sirop de bradBy Frunzete DorinO reteță sănătoasă, numai bună pentru micul dejun: clătite americane din făină integrală de grâu cu fulgi de ovăz, semințe de dovleac, fructe de goji și sirop de muguri de brad.
Fiind concepute pentru mic dejun, am redus cantitatea de zahăr adăugat la mai puțin de jumătate din cantitatea normală, dar in funcție de preferințe puteți ajusta.Salată capreseBy KUTTSalata caprese, Insalata caprese sau pur și simplu seducția italiană a gustului, printr-un amestec firesc de nuanțe, texturi și contraste ispititoare.
Această salată, extrem de simplă și rapid de preparat, este promisiunea unui început de weekend reușit, pentru că se potrivește excelent pentru o seară de vineri, în compania unui pahar de vin de calitate.Bruschete cu roșii by KuttBy KUTTBruschetele nu pot fi numite doar un alt fel de gustări!
Nu, nu le poți spune simplu, aperitive. Ar fi prea sec și prea puțin pentru o invenție atât de uimitoare. Uimitoare nu prin complexitate, rafinament sau tehnici sofisticate de preparare. Nu, bruschetele sunt uimitoare tocmai prin faptul că sunt absolut delicioase, arată minunat, plac oricui, se potrivesc în orice situație și, ce e extraordinar - se fac exagerat de simplu și rapid.
Dacă mai punem la socoteală și faptul că ai nevoie de foarte puține ingrediente din frigiderul tău pentru a le pregăti, putem afirma, fără urmă de șovăială, că italienii au inventat bruschetele dintr-o inspirație divină, pentru a salva onorabil orice bucătar aflat în încurcătură - din lipsă de timp, idei, ingrediente sau chiar chef de a bucătări.Pâine toast cu ou și avocadoBy KUTTPoate că însăși denumirea de „mic dejun” ne face să percepem acest moment al zilei ca fiind mai puțin însemnat decât celelalte mese. Dar, chiar dacă nu poate concura cu sofisticarea unei cine sau cu bogăția unui prânz, nu trebuie să-i răpim micului dejun privilegiul de a fi cea dintâi experiență culinară reușită din zi. Căci nu degeaba se spune că o zi bună se cunoaște de dimineață.
Ochiurile de ou și pâinea prăjită nu mai impresionează demult, pe nimeni, la micul dejun. Le gătim rapid, cu ochii pe jumătate adormiți și le înfulecăm poate la fel de repede în graba noastră matinală. Nu e nevoie însă, decât de puțină creativitate și un pic de culoare ca să redăm gloria unui mic dejun pregătit cu ouă și pâine prăjită.Frittata cu șuncă și cartofi dulciBy Frunzete DorinO versiune personală de frittata, care a pornit inițial de la cartof normal și la care ulterior am adăugat și cartof dulce și șuncă.
Reteța prezentată este pentru 2 porții medii și poate fi folosită și pentru alimentația copiilor, adaptând în funcție de preferințe ingredientele.