Împletituri cu semințe

AutorCooks
DificultateÎncepător

Întoarce-te în timp, în acele vremuri liniștite și fericite și prepară o pâine împletită de casă, pe care o poți savura alături de persoanele dragi. Nimic nu se compară cu mirosul de pâine caldă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 600 gr făină
 150 gr untură
 20 gr drojdie proaspătă
 400 ml lapte
 1 tbsp zahăr
 1 tsp sare
 3 semințe de susan
 2 semințe de floarea-soarelui
 1 tsp semințe de in
 1 ou

Mod de preparare:

1

Drojdia se pune la crescut în 200 ml lapte amestecat cu zahărul.

2

Făina se cerne într-un castron, se amestecă cu untura, apoi se adaugă semințele ( puțin se pune deoparte pentru presărat), drojdia crescută, laptele rămas, sarea și se frământă aluatul. Se acoperă și se lasă la dospit.

3

După 20 de minute se răstoarnă pe planșeta presărată cu făină, se întinde în suluri lungi a câte 20 cm fiecare și se împletesc câte trei.

4

Se pun în tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se presară cu semințe.

5

Se coc în cuptor la foc moderat.

Ingrediente

 600 gr făină
 150 gr untură
 20 gr drojdie proaspătă
 400 ml lapte
 1 tbsp zahăr
 1 tsp sare
 3 semințe de susan
 2 semințe de floarea-soarelui
 1 tsp semințe de in
 1 ou

Indicații

1

Drojdia se pune la crescut în 200 ml lapte amestecat cu zahărul.

2

Făina se cerne într-un castron, se amestecă cu untura, apoi se adaugă semințele ( puțin se pune deoparte pentru presărat), drojdia crescută, laptele rămas, sarea și se frământă aluatul. Se acoperă și se lasă la dospit.

3

După 20 de minute se răstoarnă pe planșeta presărată cu făină, se întinde în suluri lungi a câte 20 cm fiecare și se împletesc câte trei.

4

Se pun în tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se presară cu semințe.

5

Se coc în cuptor la foc moderat.

Împletituri cu semințe