Contul meu

Andreea Petra
My Recipes
Carrot Cake Overnight OatsBy Andreea PetraCel mai rapid si mai versatil mic dejun descoperit pana acum, cred ca este vestitul "overnight oats". Acesta se refera la un bol ca de terci de ovaz pe care il pregatim cu o seara inainte, si in loc sa punem toate ingredientele pe foc, le bagam la frigider. De dimineata, ne vom trezi cu un mic dejun delicios, gata de a fi servit, sub forma unei budincute hranitoare. Varianta aceasta imprumuta bogatia aromelor unui carrot cake cu simplitatea si rapiditatea unui terci de ovaz. Este un compromis excelent intre un mic dejun nutritiv ce te duce cu gandul la o prajitura dulce si savuroasa.
Apple Pie OatmealBy Andreea PetraCand ma gandesc la ce numeste americanul "comfort food" imi apare instant in minte aceasta imagine : terci de ovaz cu aroma de prajitura de mere. Ceva din combinatia delicioasa dintre mere, scortisoara si nuci de pecan cuibarita intr-un terci cald si bogat nutritiv imi da senzatia de caldura si acasa. Recomand acest mic dejun in diminetile friguroase, innorate sau atunci cand ai nevoie de inca 5 minute de relaxare pana cand incepe cu toata forta o noua zi. Aceasta mancare este pur si simplu o imbratisare reconfortanta!
Pizza cu blat de conopida „Tre Formaggi e Verdure”By Andreea PetraNimic nu se compara cu o pizza calda! Dar ce ai zice de un gust aromat si fresh, fara povara caloriilor date de un aluat clasic? Iti propun, astfel, o pizza delicioasa, bogat nutritiva cu un aluat din conopida. Desigur, nu este vorba de o pizza 100% sanatoasa (toate tipurile de branza gustoase nu ne sunt aliati in lupta contra grasimii in exces), dar cu siguranta este o alternativa mult mai buna celei clasice. De asemenea, bogatia condimentelor aduce un plus de aroma care se imbina perfect cu prospetimea toppingurilor de legume. Garantat merita incercata!
Yorkshire pudding cu spanac si cas afumatBy Andreea PetraYorkshire Pudding este un preparat foarte usor de facut si extraordinar de delicios, schepsisul fiind rapiditatea manevrarii: trebuie sa te misti fasnet, altfel se pleosteste budinca. Este o reteta minunat de versatila, putand sa o adaptezi usor dupa gusturi si preferinte (daca te-ai indragostit de ea in varianta sarata, experimenteaz-o si cu fructe proaspete si ciocolata). Baza avand putine ingrediente si foarte usor accesibile, topping-urile sunt limitate doar de imaginatia ta! Eu iti propun o varianta de care nu ma satur absolut deloc si cu care poti impresiona (foarte lejer) musafirii, prietenii sau familia. Spor la treaba!