fbpx

Yorkshire pudding cu spanac si cas afumat

AvatarAutorAndreea Petra
DificultateIntermediar

Yorkshire Pudding este un preparat foarte usor de facut si extraordinar de delicios, schepsisul fiind rapiditatea manevrarii: trebuie sa te misti fasnet, altfel se pleosteste budinca. Este o reteta minunat de versatila, putand sa o adaptezi usor dupa gusturi si preferinte (daca te-ai indragostit de ea in varianta sarata, experimenteaz-o si cu fructe proaspete si ciocolata). Baza avand putine ingrediente si foarte usor accesibile, topping-urile sunt limitate doar de imaginatia ta! Eu iti propun o varianta de care nu ma satur absolut deloc si cu care poti impresiona (foarte lejer) musafirii, prietenii sau familia. Spor la treaba!

ShareSalvează
Produce4 PorțiiTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 3 oua
 250 ml lapte degresat
 150 g faina alba
 15 g unt
 50 g baby spanac
 100 g cas afumat
 ¾ linguriță(e) sare
 ¼ linguriță(e) piper

Mod de preparare:

1

1. Fierbem 300-400 de ml de apa. Punem frunzele de spanac intr-un bol si turnam peste ele apa fierbinte. Lasam frunzele sa se “ofileasca” vreo 5 minute, timp in care ne ocupam de restul. (Pentru a intensifica savoarea baby spanacului e nevoie sa il “ofilim” putin). Important este ca dupa cele 5 minute in care le-am lasat in apa fiarta, sa stoarcem bine frunzele de spanac de apa, intr-un servetel, cu grija, sa nu ne oparim. Inainte sa le adaugam in compozitia de budinca, ele trebuie sa fie bine stoarse si relativ uscate.

2

Taiem casul in cubulete si il punem de-o parte.

Pregatim spanacul si casul
3

3. Incalzim cuptorul la 200° C. Cand il pornim, punem inauntru si vasul in care vom prepara budinca (eu am folosit o forma rotunda de tort). Cel mai bine merg formele termorezistente de metal sau fonta, dar si cele de ceramica sau yena sunt in regula.

4

Intr-un bol batem cu telul ouale, adaugam laptele si faina, presaram sare si piper, dupa gust si apoi mai amestecam putin.

5

Cand cuptorul s-a incins, deschidem rapid usa, adaugam cubul de unt in vas si il mai lasam in cuptor pentru 2 minute.

6

Dupa ce au trecut cele 2 minute, ne pregatim sa fim Speedy Gonzales.

7

Scoatem repede vasul, inchidem rapid cuptorul, turnam compozitia, apoi adaugam frunzele de spanac si bucatelele de cas afumat.

8

Punem vasul inapoi la cuptor si lasam sa se coaca pentru 30 de minute (cu mentiunea sa NU deschidem sub nici o forma cuptorul in tot acest timp).

9

Servim budinca Yorkshire cu legume sote, salata verde, sau simpla, pentru ca este absolut dementiala si nu are nevoie de nimic altceva pe langa!

Ingrediente

 3 oua
 250 ml lapte degresat
 150 g faina alba
 15 g unt
 50 g baby spanac
 100 g cas afumat
 ¾ linguriță(e) sare
 ¼ linguriță(e) piper

Direcții

1

1. Fierbem 300-400 de ml de apa. Punem frunzele de spanac intr-un bol si turnam peste ele apa fierbinte. Lasam frunzele sa se “ofileasca” vreo 5 minute, timp in care ne ocupam de restul. (Pentru a intensifica savoarea baby spanacului e nevoie sa il “ofilim” putin). Important este ca dupa cele 5 minute in care le-am lasat in apa fiarta, sa stoarcem bine frunzele de spanac de apa, intr-un servetel, cu grija, sa nu ne oparim. Inainte sa le adaugam in compozitia de budinca, ele trebuie sa fie bine stoarse si relativ uscate.

2

Taiem casul in cubulete si il punem de-o parte.

Pregatim spanacul si casul
3

3. Incalzim cuptorul la 200° C. Cand il pornim, punem inauntru si vasul in care vom prepara budinca (eu am folosit o forma rotunda de tort). Cel mai bine merg formele termorezistente de metal sau fonta, dar si cele de ceramica sau yena sunt in regula.

4

Intr-un bol batem cu telul ouale, adaugam laptele si faina, presaram sare si piper, dupa gust si apoi mai amestecam putin.

5

Cand cuptorul s-a incins, deschidem rapid usa, adaugam cubul de unt in vas si il mai lasam in cuptor pentru 2 minute.

6

Dupa ce au trecut cele 2 minute, ne pregatim sa fim Speedy Gonzales.

7

Scoatem repede vasul, inchidem rapid cuptorul, turnam compozitia, apoi adaugam frunzele de spanac si bucatelele de cas afumat.

8

Punem vasul inapoi la cuptor si lasam sa se coaca pentru 30 de minute (cu mentiunea sa NU deschidem sub nici o forma cuptorul in tot acest timp).

9

Servim budinca Yorkshire cu legume sote, salata verde, sau simpla, pentru ca este absolut dementiala si nu are nevoie de nimic altceva pe langa!

Yorkshire pudding cu spanac si cas afumat