fbpx

Apple Pie Oatmeal

AutorAndreea Petra
DificultateÎncepător

Cand ma gandesc la ce numeste americanul "comfort food" imi apare instant in minte aceasta imagine : terci de ovaz cu aroma de prajitura de mere. Ceva din combinatia delicioasa dintre mere, scortisoara si nuci de pecan cuibarita intr-un terci cald si bogat nutritiv imi da senzatia de caldura si acasa. Recomand acest mic dejun in diminetile friguroase, innorate sau atunci cand ai nevoie de inca 5 minute de relaxare pana cand incepe cu toata forta o noua zi. Aceasta mancare este pur si simplu o imbratisare reconfortanta!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total20 mins

Ingrediente:

 60 g fulgi de ovaz
 10 g seminte de chia
 150 ml lapte de soia
 1 mar
 1 linguriță(e) scortisoara
 ½ linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) suc de lamaie
 ½ linguriță(e) esenta de vanilie
 1 linguri(ă) sirop de artar
 5 g nuci pecan
 1 linguri(ă) mere rase (din borcan sau facute de noi)

Mod de preparare:

1

Decojim marul si il taiem in cubulete.

2

Punem fulgii de ovaz, chia, laptele de soia, marul, scortisoara, sarea, sucul de lamaie si esenta de vanilie intr-o cratita si amestecam bine.

3

O punem pe aragaz, la foc mediu-mare si amestecam din cand in cand, fiind pe faza sa nu se incinga prea tare.

4

Dupa aproximativ 5-10 minute, terciul de ovaz va incepe sa se ingroase. Acum adaugam in compozitie siropul de artar si merele rase. Putem reduce putin focul si amestecam continuu pentru 5 minute.

5

Punem "prajitura de mere" intr-un bol, o lasam putin sa se raceasca si o servim cu cateva nuci de pecan presarate pe deasupra.

Ingrediente

 60 g fulgi de ovaz
 10 g seminte de chia
 150 ml lapte de soia
 1 mar
 1 linguriță(e) scortisoara
 ½ linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) suc de lamaie
 ½ linguriță(e) esenta de vanilie
 1 linguri(ă) sirop de artar
 5 g nuci pecan
 1 linguri(ă) mere rase (din borcan sau facute de noi)

Direcții

1

Decojim marul si il taiem in cubulete.

2

Punem fulgii de ovaz, chia, laptele de soia, marul, scortisoara, sarea, sucul de lamaie si esenta de vanilie intr-o cratita si amestecam bine.

3

O punem pe aragaz, la foc mediu-mare si amestecam din cand in cand, fiind pe faza sa nu se incinga prea tare.

4

Dupa aproximativ 5-10 minute, terciul de ovaz va incepe sa se ingroase. Acum adaugam in compozitie siropul de artar si merele rase. Putem reduce putin focul si amestecam continuu pentru 5 minute.

5

Punem "prajitura de mere" intr-un bol, o lasam putin sa se raceasca si o servim cu cateva nuci de pecan presarate pe deasupra.

Apple Pie Oatmeal