Nimic nu se compara cu o pizza calda! Dar ce ai zice de un gust aromat si fresh, fara povara caloriilor date de un aluat clasic? Iti propun, astfel, o pizza delicioasa, bogat nutritiva cu un aluat din conopida. Desigur, nu este vorba de o pizza 100% sanatoasa (toate tipurile de branza gustoase nu ne sunt aliati in lupta contra grasimii in exces), dar cu siguranta este o alternativa mult mai buna celei clasice. De asemenea, bogatia condimentelor aduce un plus de aroma care se imbina perfect cu prospetimea toppingurilor de legume. Garantat merita incercata!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Incalzim cuptorul la 180°C.
Taiem floretele conopidei si le punem intr-un chopper. Pulsam de cateva ori pana cand conopida e bine maruntita (va arata ca un orez).
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem conopida maruntita si o bagam la cuptor pentru 10 minute. Vom amesteca din cand in cand in tava cu o lingura de lemn.
Apoi, scoatem conopida de la cuptor si o lasam sa se raceasca 10 minute. Intre timp, intr-un bol incapator amestecam ouale, pesmetul, cele 2 linguri de mozzarella, si condimentele.
Dupa ce s-a racit conopida, o punem intr-un prosop de bucatarie si o stoarcem cat de bine putem de apa. Apoi, o adaugam si pe ea in bol si amestecam pana la omogenizare. Avem blatul!
Punem aluatul de conopida intr-o tava tapetata cu hartie de copt (putem refolosi si tava si hartia de copt de dinainte) si il intindem intr-un strat cat de cat egal, formand blatul de pizza. Il punem la cuptor pentru 15 minute.
Scoatem blatul de la cuptor si presaram toppingurile alese : intai mozarella, apoi celelalta tipuri de branza rupte cu mana in bucatele. Pe urma punem dovlecelul, taiat felii, frunzele de spanac si rosiile pe care le-am feliat. Mai lasam pizza la cuptor pentru inca 7 minute
Dupa ce s-a topit bine cascavalul si legumele s-au uscat putin, scoatem pizza de la cuptor si o lasam sa se racoreasca pentru 10-15 minute (asa o sa ne fie mai usor sa taiem blatul, care va fi destul de moale imediat scos din cuptor).
Ingrediente
Indicații
Incalzim cuptorul la 180°C.
Taiem floretele conopidei si le punem intr-un chopper. Pulsam de cateva ori pana cand conopida e bine maruntita (va arata ca un orez).
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem conopida maruntita si o bagam la cuptor pentru 10 minute. Vom amesteca din cand in cand in tava cu o lingura de lemn.
Apoi, scoatem conopida de la cuptor si o lasam sa se raceasca 10 minute. Intre timp, intr-un bol incapator amestecam ouale, pesmetul, cele 2 linguri de mozzarella, si condimentele.
Dupa ce s-a racit conopida, o punem intr-un prosop de bucatarie si o stoarcem cat de bine putem de apa. Apoi, o adaugam si pe ea in bol si amestecam pana la omogenizare. Avem blatul!
Punem aluatul de conopida intr-o tava tapetata cu hartie de copt (putem refolosi si tava si hartia de copt de dinainte) si il intindem intr-un strat cat de cat egal, formand blatul de pizza. Il punem la cuptor pentru 15 minute.
Scoatem blatul de la cuptor si presaram toppingurile alese : intai mozarella, apoi celelalta tipuri de branza rupte cu mana in bucatele. Pe urma punem dovlecelul, taiat felii, frunzele de spanac si rosiile pe care le-am feliat. Mai lasam pizza la cuptor pentru inca 7 minute
Dupa ce s-a topit bine cascavalul si legumele s-au uscat putin, scoatem pizza de la cuptor si o lasam sa se racoreasca pentru 10-15 minute (asa o sa ne fie mai usor sa taiem blatul, care va fi destul de moale imediat scos din cuptor).