Pizza cu blat de conopida „Tre Formaggi e Verdure”

AutorAndreea Petra
DificultateIntermediar

Nimic nu se compara cu o pizza calda! Dar ce ai zice de un gust aromat si fresh, fara povara caloriilor date de un aluat clasic? Iti propun, astfel, o pizza delicioasa, bogat nutritiva cu un aluat din conopida. Desigur, nu este vorba de o pizza 100% sanatoasa (toate tipurile de branza gustoase nu ne sunt aliati in lupta contra grasimii in exces), dar cu siguranta este o alternativa mult mai buna celei clasice. De asemenea, bogatia condimentelor aduce un plus de aroma care se imbina perfect cu prospetimea toppingurilor de legume. Garantat merita incercata!

ShareSave
Randamente4 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

Blatul :
 1 conopida
 2 oua
 2 pesmet
 2 mozarella light rasa
 1 tbsp busuioc
 1 tbsp oregano
 1 tbsp usturoi granulat
 ½ tsp sare
 ¼ tsp piper
Topping :
 100 gr mozarella light rasa
 80 gr gorgonzola dulce
 40 gr brie
 50 gr baby spanac
 1 rosie
 ½ dovlecel

Mod de preparare:

Pregatirea blatulului :
1

Incalzim cuptorul la 180°C.

2

Taiem floretele conopidei si le punem intr-un chopper. Pulsam de cateva ori pana cand conopida e bine maruntita (va arata ca un orez).

3

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem conopida maruntita si o bagam la cuptor pentru 10 minute. Vom amesteca din cand in cand in tava cu o lingura de lemn.

4

Apoi, scoatem conopida de la cuptor si o lasam sa se raceasca 10 minute. Intre timp, intr-un bol incapator amestecam ouale, pesmetul, cele 2 linguri de mozzarella, si condimentele.

5

Dupa ce s-a racit conopida, o punem intr-un prosop de bucatarie si o stoarcem cat de bine putem de apa. Apoi, o adaugam si pe ea in bol si amestecam pana la omogenizare. Avem blatul!

Asamblam pizza :
6

Punem aluatul de conopida intr-o tava tapetata cu hartie de copt (putem refolosi si tava si hartia de copt de dinainte) si il intindem intr-un strat cat de cat egal, formand blatul de pizza. Il punem la cuptor pentru 15 minute.

7

Scoatem blatul de la cuptor si presaram toppingurile alese : intai mozarella, apoi celelalta tipuri de branza rupte cu mana in bucatele. Pe urma punem dovlecelul, taiat felii, frunzele de spanac si rosiile pe care le-am feliat. Mai lasam pizza la cuptor pentru inca 7 minute

8

Dupa ce s-a topit bine cascavalul si legumele s-au uscat putin, scoatem pizza de la cuptor si o lasam sa se racoreasca pentru 10-15 minute (asa o sa ne fie mai usor sa taiem blatul, care va fi destul de moale imediat scos din cuptor).

Ingrediente

Blatul :
 1 conopida
 2 oua
 2 pesmet
 2 mozarella light rasa
 1 tbsp busuioc
 1 tbsp oregano
 1 tbsp usturoi granulat
 ½ tsp sare
 ¼ tsp piper
Topping :
 100 gr mozarella light rasa
 80 gr gorgonzola dulce
 40 gr brie
 50 gr baby spanac
 1 rosie
 ½ dovlecel

Indicații

Pregatirea blatulului :
1

Incalzim cuptorul la 180°C.

2

Taiem floretele conopidei si le punem intr-un chopper. Pulsam de cateva ori pana cand conopida e bine maruntita (va arata ca un orez).

3

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem conopida maruntita si o bagam la cuptor pentru 10 minute. Vom amesteca din cand in cand in tava cu o lingura de lemn.

4

Apoi, scoatem conopida de la cuptor si o lasam sa se raceasca 10 minute. Intre timp, intr-un bol incapator amestecam ouale, pesmetul, cele 2 linguri de mozzarella, si condimentele.

5

Dupa ce s-a racit conopida, o punem intr-un prosop de bucatarie si o stoarcem cat de bine putem de apa. Apoi, o adaugam si pe ea in bol si amestecam pana la omogenizare. Avem blatul!

Asamblam pizza :
6

Punem aluatul de conopida intr-o tava tapetata cu hartie de copt (putem refolosi si tava si hartia de copt de dinainte) si il intindem intr-un strat cat de cat egal, formand blatul de pizza. Il punem la cuptor pentru 15 minute.

7

Scoatem blatul de la cuptor si presaram toppingurile alese : intai mozarella, apoi celelalta tipuri de branza rupte cu mana in bucatele. Pe urma punem dovlecelul, taiat felii, frunzele de spanac si rosiile pe care le-am feliat. Mai lasam pizza la cuptor pentru inca 7 minute

8

Dupa ce s-a topit bine cascavalul si legumele s-au uscat putin, scoatem pizza de la cuptor si o lasam sa se racoreasca pentru 10-15 minute (asa o sa ne fie mai usor sa taiem blatul, care va fi destul de moale imediat scos din cuptor).

Note

Pizza cu blat de conopida „Tre Formaggi e Verdure”