Aluaturi Dulci

Toate Rețetele

Tartelete aromate cu fructe roșiiBy MiaMariaTarteletele sunt niște aperitive delicioase și aspectuoase, care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare și nu numai.
Aluatul de turtă dulceBy KristinaTurtă dulce, o delicatesă tradițională, pregătită în diferite țări. Fragrant, moale, dulce, ele sunt adesea coapte sub formă de figuri diferite și servite la masa de sărbători.
Aluat opăritBy KristinaAluatul opărit este specific pentru prepararea eclerurilor și choux-urilor, prăjituri ce se consumă cu frișcă și creme ușoare.
Aluat fragedBy KristinaAluat fraged cu unt, o rețetă clasică, rețetă de bază, rețetă veche, rețetă simplă. Este genul de aluat care se poate folosi la tot felul de biscuiți, fursecuri, tarte și prăjituri.
Aluat dospitBy KristinaAluatul dospit este un aluat în componența caruia, pe lângă făină, lichide și alte ingrediente, se adaugă drojdia de panificație care, prin procesul de fermentare, creează o porozitate accentuată, un volum crescut și un gust caracteristic preparatului. Exemplu : chifle pentru dimineață.
ScovergiBy Neagu ViorelPlăcinte de țară