fbpx

Tartelete aromate cu fructe roșii

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

Tarteletele sunt niște aperitive delicioase și aspectuoase, care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare și nu numai.

ShareSalvează
Produce4 PorțiiTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 15 mins

Ingrediente:

 250 g aluat nisipos cumpărat sau de casă
 300 g fructe roșii și negre ( căpșuni, zmeură, fragi, mure, afine )
 2 sirop de zahăr de trestie
 200 g ciocolată neagră de menaj
 40 g unt
 100 ml smântână lichidă
 30 g alune pudră
 1 linguriță(e) de ghimbir proaspăt ras
 1 linguriță(e) de scorțisoară pudră
 1 bob de cuișoară pisat

Mod de preparare:

1

Întindeți aluatul nisipos cu o grosime de circa 5 mm și tăiați din el 4 discuri cu diametrul de 14 cm. Puneți discurile în forme de tartă cu diametrul de 10 cm, unse cu unt. Acoperiți aluatul cu pergament și presărați deasupra legume uscate. Lăsați să se odihnească la rece 20 de minute.

2

Încălziți cuptorul la 180˚C. Puneți formele în cuptor timp de 15 minute. Scoateți formele, înlăturați legumele și pergamentul și băgați din nou tartele în cuptor pentru 5 minute, ca aluatul să se rumenească bine. Lăsați să se răcească, apoi scoateți tartele din forme, pe un grătar, și lăsați-le să se răcească.

3

Clătiți căpșunele, ștergeți-le și scoateți-le codițele. Tăiați-le bucăți. Curățați celelalte fructe. Amestecați fructele cu siropul de zahăr. Lăsați fructele la macerat timp de 20 de minute.

4

Rupeți ciocolata în bucățele mici. Tăiați untul cubulețe. Puneți smântâna să clocotească. Luați de pe foc și, amestecând, încorporați puțin câte puțin ciocolata, apoi untul, alunele pudră și toate mirodeniile.

5

Scoateți fructele. Păstrați 2 lingurițe pentru decor. Repartizați fructele pe tarte. Acoperiți cu cremă de ciocolată și fructele păstrate. Serviți imediat.

Ingrediente

 250 g aluat nisipos cumpărat sau de casă
 300 g fructe roșii și negre ( căpșuni, zmeură, fragi, mure, afine )
 2 sirop de zahăr de trestie
 200 g ciocolată neagră de menaj
 40 g unt
 100 ml smântână lichidă
 30 g alune pudră
 1 linguriță(e) de ghimbir proaspăt ras
 1 linguriță(e) de scorțisoară pudră
 1 bob de cuișoară pisat

Direcții

1

Întindeți aluatul nisipos cu o grosime de circa 5 mm și tăiați din el 4 discuri cu diametrul de 14 cm. Puneți discurile în forme de tartă cu diametrul de 10 cm, unse cu unt. Acoperiți aluatul cu pergament și presărați deasupra legume uscate. Lăsați să se odihnească la rece 20 de minute.

2

Încălziți cuptorul la 180˚C. Puneți formele în cuptor timp de 15 minute. Scoateți formele, înlăturați legumele și pergamentul și băgați din nou tartele în cuptor pentru 5 minute, ca aluatul să se rumenească bine. Lăsați să se răcească, apoi scoateți tartele din forme, pe un grătar, și lăsați-le să se răcească.

3

Clătiți căpșunele, ștergeți-le și scoateți-le codițele. Tăiați-le bucăți. Curățați celelalte fructe. Amestecați fructele cu siropul de zahăr. Lăsați fructele la macerat timp de 20 de minute.

4

Rupeți ciocolata în bucățele mici. Tăiați untul cubulețe. Puneți smântâna să clocotească. Luați de pe foc și, amestecând, încorporați puțin câte puțin ciocolata, apoi untul, alunele pudră și toate mirodeniile.

5

Scoateți fructele. Păstrați 2 lingurițe pentru decor. Repartizați fructele pe tarte. Acoperiți cu cremă de ciocolată și fructele păstrate. Serviți imediat.

Tartelete aromate cu fructe roșii