Scovergi

AutorNeagu Viorel
DificultateÎncepător

Plăcinte de țară

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

 600 gr Faina
 400 ml Apa călduță
 2 Ulei
 20 gr Drojdie proaspata
 1 tsp Sare

Mod de preparare:

1

Punem într-un bol faina pe care o amestecam cu sarea.

2

Peste faina sfaramam drojdia proaspata, adaugam apa călduță si incepem sa framantam.

3

Cand aluatul s-a format incepem sa încorporăm si uleiul.

4

Lasam la dospit la loc calduros pentru 20-30 de minute.

5

Cand aluatul s-a dospit rupem din el bucatele potrivite pe care le formăm bilute.

6

Le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit inca 10 minute.

7

Punem uleiul la încins într-o tigaie.

8

Bilutele care au crescut intre timp le luam una cate una si le intindem cu sucitorul pe masa de lucru.

9

Le adaugam pe rând in uleiul incins, le intoarcem pe ambele parti pana devin aurii.

10

Le putem servi simple, cu brânză sau dulceață!

Ingrediente

 600 gr Faina
 400 ml Apa călduță
 2 Ulei
 20 gr Drojdie proaspata
 1 tsp Sare

Indicații

1

Punem într-un bol faina pe care o amestecam cu sarea.

2

Peste faina sfaramam drojdia proaspata, adaugam apa călduță si incepem sa framantam.

3

Cand aluatul s-a format incepem sa încorporăm si uleiul.

4

Lasam la dospit la loc calduros pentru 20-30 de minute.

5

Cand aluatul s-a dospit rupem din el bucatele potrivite pe care le formăm bilute.

6

Le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit inca 10 minute.

7

Punem uleiul la încins într-o tigaie.

8

Bilutele care au crescut intre timp le luam una cate una si le intindem cu sucitorul pe masa de lucru.

9

Le adaugam pe rând in uleiul incins, le intoarcem pe ambele parti pana devin aurii.

10

Le putem servi simple, cu brânză sau dulceață!

Scovergi