Plăcinte de țară
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem într-un bol faina pe care o amestecam cu sarea.
Peste faina sfaramam drojdia proaspata, adaugam apa călduță si incepem sa framantam.
Cand aluatul s-a format incepem sa încorporăm si uleiul.
Lasam la dospit la loc calduros pentru 20-30 de minute.
Cand aluatul s-a dospit rupem din el bucatele potrivite pe care le formăm bilute.
Le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit inca 10 minute.
Punem uleiul la încins într-o tigaie.
Bilutele care au crescut intre timp le luam una cate una si le intindem cu sucitorul pe masa de lucru.
Le adaugam pe rând in uleiul incins, le intoarcem pe ambele parti pana devin aurii.
Le putem servi simple, cu brânză sau dulceață!
Ingrediente
Indicații
Punem într-un bol faina pe care o amestecam cu sarea.
Peste faina sfaramam drojdia proaspata, adaugam apa călduță si incepem sa framantam.
Cand aluatul s-a format incepem sa încorporăm si uleiul.
Lasam la dospit la loc calduros pentru 20-30 de minute.
Cand aluatul s-a dospit rupem din el bucatele potrivite pe care le formăm bilute.
Le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit inca 10 minute.
Punem uleiul la încins într-o tigaie.
Bilutele care au crescut intre timp le luam una cate una si le intindem cu sucitorul pe masa de lucru.
Le adaugam pe rând in uleiul incins, le intoarcem pe ambele parti pana devin aurii.
Le putem servi simple, cu brânză sau dulceață!