fbpx

Scovergi

AvatarAutorNeagu Viorel
DificultateÎncepător

Plăcinte de țară

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

 600 g Faina
 400 ml Apa călduță
 2 Ulei
 20 g Drojdie proaspata
 1 linguriță(e) Sare

Mod de preparare:

1

Punem într-un bol faina pe care o amestecam cu sarea.

2

Peste faina sfaramam drojdia proaspata, adaugam apa călduță si incepem sa framantam.

3

Cand aluatul s-a format incepem sa încorporăm si uleiul.

4

Lasam la dospit la loc calduros pentru 20-30 de minute.

5

Cand aluatul s-a dospit rupem din el bucatele potrivite pe care le formăm bilute.

6

Le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit inca 10 minute.

7

Punem uleiul la încins într-o tigaie.

8

Bilutele care au crescut intre timp le luam una cate una si le intindem cu sucitorul pe masa de lucru.

9

Le adaugam pe rând in uleiul incins, le intoarcem pe ambele parti pana devin aurii.

10

Le putem servi simple, cu brânză sau dulceață!

Ingrediente

 600 g Faina
 400 ml Apa călduță
 2 Ulei
 20 g Drojdie proaspata
 1 linguriță(e) Sare

Direcții

1

Punem într-un bol faina pe care o amestecam cu sarea.

2

Peste faina sfaramam drojdia proaspata, adaugam apa călduță si incepem sa framantam.

3

Cand aluatul s-a format incepem sa încorporăm si uleiul.

4

Lasam la dospit la loc calduros pentru 20-30 de minute.

5

Cand aluatul s-a dospit rupem din el bucatele potrivite pe care le formăm bilute.

6

Le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit inca 10 minute.

7

Punem uleiul la încins într-o tigaie.

8

Bilutele care au crescut intre timp le luam una cate una si le intindem cu sucitorul pe masa de lucru.

9

Le adaugam pe rând in uleiul incins, le intoarcem pe ambele parti pana devin aurii.

10

Le putem servi simple, cu brânză sau dulceață!

Scovergi