Rețete cu Brânză

Toate Rețetele

Paste cu sos de gorgonzola, pere și nuciBy Flavor TailorsPerele mă duc cu gândul la copilărie și la curtea bunicilor, la părul lor bătrân care avea cele mai dulci și aromate pere din lume. Chiar dacă de atunci n-am mai mâncat pere atât de bune, am reușit să croiesc o rețetă delicioasă cu pere trase în unt și vin și apoi îmbrăcate într-un sos cremos de gorgonzola.
Tartă cu smochine și fisticBy Flavor TailorsAnul acesta, smochinele cărnoase și dulci s-au transformat într-o tartă fină și delicioasă, fără făină. Da, fără făină, cu un blat crocant de tărâțe, care a fost surprinzător de gustos. Și pentru că smochinele se asortează de minune cu brânza, le-am croit o cremă de mascarpone cu rom și am decorat totul cu fistic... Spectacol!
Spanac și anghinare în sos de brânzeBy Flavor TailorsCumpărasem de ceva timp o conservă de anghinare și nu am reușit să-i găsesc locul într-o rețetă, până mi-a venit ideea să o combin cu spanac și brânze și să le gratinez pe toate la cuptor. Rezultatul a fost delicios, cremos și intens aromat de la blue cheese. Am servit cu lipii, dar se potrivește și cu crackers.
Piure cu gouda și chivesBy Flavor TailorsSunt mare fan cartofi copți, dar de data asta am avut poftă de niște cartofi piure pufoși și aromați așa că am căutat prin frigider și am mai găsit niște brânză gouda, jumătate de legătură de chives și am gătit cel mai gustos și aromat piure. Să nu uităm, am adăugat și puțin usturoi și rezultatul a fost wow! Nici nu mi-a mai trebuit altceva lângă piure, l-am devorat așa, simplu.
Khachapuri cu leurdăBy Flavor TailorsCu gândul la vacanță, vă propun o rețetă tradițională din Georgia: Khachapuri cu brânză, iar pentru o aromă deosebită, eu am presărat-o și cu leurdă parfumată culeasă într-o plimbare prin pădure. Să nu mai spun că aceste bărcuțe crocante de aluat sunt cu ou copt și gălbenușul moale se amestecă cu brânza topită. Mmm…gustul e de vis și se gătește ușor! Mmm…ce spui, facem o călătorie în Georgia?