fbpx

Tartă cu smochine și fistic

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Anul acesta, smochinele cărnoase și dulci s-au transformat într-o tartă fină și delicioasă, fără făină. Da, fără făină, cu un blat crocant de tărâțe, care a fost surprinzător de gustos. Și pentru că smochinele se asortează de minune cu brânza, le-am croit o cremă de mascarpone cu rom și am decorat totul cu fistic... Spectacol!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră 5 mins

Ingrediente:

Blat
 4 linguri(ă) tărâțe
 6 linguri(ă) tărâțe de ovăz
 1 linguri(ă) tărâțe de psyllium
 1 ou
 2 linguri(ă) brânză de vaci
 2 linguri(ă) miere
 3 linguri(ă) lapte
 1 linguriță(e) rom
 un praf de sare
Umplutură
 500 g mascarpone
 3 linguri(ă) miere
 6 smochine
 1 linguriță(e) rom
 15 g fistic

Mod de preparare:

1

Pentru a pregăti baza tartei, amestecă tărâțele cu oul, laptele, mierea, brânza de vaci și rom după gust, iar apoi presară un praf de sare.

2

Când amestecul este omogen, golește-l într-o tavă de tartă și întinde-l cu o lingură pe toată suprafața ei, iar apoi dă-l la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la 180 de grade.

3

Mixează brânza mascarpone cu mierea și adaugă rom după gust. Golește crema rezultată peste baza de tartă.

4

Feliază smochinele și așează-le peste crema de brânză. Scoate fisticul din coajă, mărunțește-l puțin și apoi decorează tarta cu el.

5

Dă tarta la cuptor pentru 30 de minute, dar verifică din când în când să nu se ardă crusta tartei.

Ingrediente

Blat
 4 linguri(ă) tărâțe
 6 linguri(ă) tărâțe de ovăz
 1 linguri(ă) tărâțe de psyllium
 1 ou
 2 linguri(ă) brânză de vaci
 2 linguri(ă) miere
 3 linguri(ă) lapte
 1 linguriță(e) rom
 un praf de sare
Umplutură
 500 g mascarpone
 3 linguri(ă) miere
 6 smochine
 1 linguriță(e) rom
 15 g fistic

Direcții

1

Pentru a pregăti baza tartei, amestecă tărâțele cu oul, laptele, mierea, brânza de vaci și rom după gust, iar apoi presară un praf de sare.

2

Când amestecul este omogen, golește-l într-o tavă de tartă și întinde-l cu o lingură pe toată suprafața ei, iar apoi dă-l la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la 180 de grade.

3

Mixează brânza mascarpone cu mierea și adaugă rom după gust. Golește crema rezultată peste baza de tartă.

4

Feliază smochinele și așează-le peste crema de brânză. Scoate fisticul din coajă, mărunțește-l puțin și apoi decorează tarta cu el.

5

Dă tarta la cuptor pentru 30 de minute, dar verifică din când în când să nu se ardă crusta tartei.

Tartă cu smochine și fistic