fbpx

Spanac și anghinare în sos de brânze

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Cumpărasem de ceva timp o conservă de anghinare și nu am reușit să-i găsesc locul într-o rețetă, până mi-a venit ideea să o combin cu spanac și brânze și să le gratinez pe toate la cuptor. Rezultatul a fost delicios, cremos și intens aromat de la blue cheese. Am servit cu lipii, dar se potrivește și cu crackers.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 200 g spanac
 150 g anghinare
 100 g mozzarella
 100 g cheddar
 50 g blue cheese
 100 g smântână pentru gătit
 200 g cremă de brânză
 1 linguri(ă) muștar de Dijon
 1 cățel de usturoi
 1 linguri(ă) sos picant
 sare si piper după gust
 lipii sau crackers (pentru servit)

Mod de preparare:

1

Amestecă crema de brânză cu smântâna, muștarul, usturoiul, sosul picant și condimentele.

2

Adaugă blue cheese fărâmițat, rade jumătate din mozzarella și cheddar și apoi incorporează-le împreună cu spanacul și anghinarea în cremă.

3

Unge cu puțin unt o tavă, golește amestecul în tavă și presară mozzarella și cheddar-ul rămas deasupra.

4

Dă tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, la 180 °C și apoi servește cu lipie sau crackers.

Ingrediente

 200 g spanac
 150 g anghinare
 100 g mozzarella
 100 g cheddar
 50 g blue cheese
 100 g smântână pentru gătit
 200 g cremă de brânză
 1 linguri(ă) muștar de Dijon
 1 cățel de usturoi
 1 linguri(ă) sos picant
 sare si piper după gust
 lipii sau crackers (pentru servit)

Direcții

1

Amestecă crema de brânză cu smântâna, muștarul, usturoiul, sosul picant și condimentele.

2

Adaugă blue cheese fărâmițat, rade jumătate din mozzarella și cheddar și apoi incorporează-le împreună cu spanacul și anghinarea în cremă.

3

Unge cu puțin unt o tavă, golește amestecul în tavă și presară mozzarella și cheddar-ul rămas deasupra.

4

Dă tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, la 180 °C și apoi servește cu lipie sau crackers.

Spanac și anghinare în sos de brânze