fbpx

Paste cu sos de gorgonzola, pere și nuci

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Perele mă duc cu gândul la copilărie și la curtea bunicilor, la părul lor bătrân care avea cele mai dulci și aromate pere din lume. Chiar dacă de atunci n-am mai mâncat pere atât de bune, am reușit să croiesc o rețetă delicioasă cu pere trase în unt și vin și apoi îmbrăcate într-un sos cremos de gorgonzola.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare25 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 250 g penne (eu am folosit fără gluten)
 un cubuleț de unt
 2 pere coapte și aromate
 200 ml vin alb
 15 g zahăr brun
 300 ml smântână pentru gătit
 80 g gorgonzola
 20 g nuci
 sare și piper după gust
 rozmarin după gust

Mod de preparare:

1

Taie perele cubulețe și rostogolește-le la tigaie în unt cu rozmarin. După câteva minute adaugă jumătatea de linguriță de zahăr brun, iar când începe să se caramelizeze, stinge cu vin și lasă să fiarbă.

2

Când scade vinul, adaugă smântâna pentru gătit și condimentează cu sare și piper, iar când smântâna devine cremoasă presară gorgonzola și ia de pe foc!

3

Fierbe pastele al dente și apoi spală-le cu apă rece și lasă-le să se scurgă în strecurătoare.

4

Amestecă pastele cu sosul de gorgonzola, iar la final presară nucă măcinată deasupra. Poftă bună!

Ingrediente

 250 g penne (eu am folosit fără gluten)
 un cubuleț de unt
 2 pere coapte și aromate
 200 ml vin alb
 15 g zahăr brun
 300 ml smântână pentru gătit
 80 g gorgonzola
 20 g nuci
 sare și piper după gust
 rozmarin după gust

Direcții

1

Taie perele cubulețe și rostogolește-le la tigaie în unt cu rozmarin. După câteva minute adaugă jumătatea de linguriță de zahăr brun, iar când începe să se caramelizeze, stinge cu vin și lasă să fiarbă.

2

Când scade vinul, adaugă smântâna pentru gătit și condimentează cu sare și piper, iar când smântâna devine cremoasă presară gorgonzola și ia de pe foc!

3

Fierbe pastele al dente și apoi spală-le cu apă rece și lasă-le să se scurgă în strecurătoare.

4

Amestecă pastele cu sosul de gorgonzola, iar la final presară nucă măcinată deasupra. Poftă bună!

Paste cu sos de gorgonzola, pere și nuci