Khachapuri cu leurdă

AutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Cu gândul la vacanță, vă propun o rețetă tradițională din Georgia: Khachapuri cu brânză, iar pentru o aromă deosebită, eu am presărat-o și cu leurdă parfumată culeasă într-o plimbare prin pădure. Să nu mai spun că aceste bărcuțe crocante de aluat sunt cu ou copt și gălbenușul moale se amestecă cu brânza topită. Mmm…gustul e de vis și se gătește ușor! Mmm…ce spui, facem o călătorie în Georgia?

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 200 gr făină
 1 pliculeț de drojdie uscată
 un praf de sare
 1 tsp zahăr
 1 tbsp ulei de măsline
 130 ml apă caldă (adăugați mai multă dacă cere făina)
 200 gr mozzarella
 200 gr telemea
 o legătură de leurdă
 4 ouă
 un cubuleț mic de unt

Mod de preparare:

1

Amestecă făina, drojdia, sarea și zahărul cu uleiul de măsline și adăugă treptat apa, în timp ce frămânți aluatul. Dacă e nevoie, adaugă mai multă apă până rezultă un aluat cu o consistență uniformă, elastică. Unge apoi un bol cu ulei de măsline și lăsă aluatul să dospească în bol, acoperit cu un prosop de bucătărie și pus undeva la cald.

2

După ce aluatul își dublează cantitatea, împarte-l în 4 și frământă bine fiecare biluță de aluat. Întinde apoi fiecare biluță cu ajutorul unui făcăleț, până obții o formă ovală.

3

Presară mozarella rasă pe margine și acoperă cu marginea aluatului mozzarella, iar la capete unește cele 2 părți ale aluatului și răsucește de 2 ori. Rezultă un fel de bărcuță care are marginile mai înalte, perfecte să găzduiască o umplutură de brânză.

4

Rade telemeaua și mozzarella și amestecă-le cu leurda tocată mărunt și apoi umple fiecare bărcuță cu amestecul de brânză.

5

Dă la cuptor, la 200 °C, pentru aproximativ 20 de minute și apoi scoate bărcuțele din cuptor și sparge în mijlocul lor câte un ou.

6

Mai lasă la copt aproximativ 5 minute, cât să se întărească albușul, dar gălbenușul să rămână moale. După ce scoate-le din cuptor și pune câte o bucățică de unt peste fiecare, să se topească și să dea o aromă subtilă și gustoasă. Servește calde aceste khachapuri cu leurdă delicioase. Poftă bună!

Ingrediente

 200 gr făină
 1 pliculeț de drojdie uscată
 un praf de sare
 1 tsp zahăr
 1 tbsp ulei de măsline
 130 ml apă caldă (adăugați mai multă dacă cere făina)
 200 gr mozzarella
 200 gr telemea
 o legătură de leurdă
 4 ouă
 un cubuleț mic de unt

Indicații

1

Amestecă făina, drojdia, sarea și zahărul cu uleiul de măsline și adăugă treptat apa, în timp ce frămânți aluatul. Dacă e nevoie, adaugă mai multă apă până rezultă un aluat cu o consistență uniformă, elastică. Unge apoi un bol cu ulei de măsline și lăsă aluatul să dospească în bol, acoperit cu un prosop de bucătărie și pus undeva la cald.

2

După ce aluatul își dublează cantitatea, împarte-l în 4 și frământă bine fiecare biluță de aluat. Întinde apoi fiecare biluță cu ajutorul unui făcăleț, până obții o formă ovală.

3

Presară mozarella rasă pe margine și acoperă cu marginea aluatului mozzarella, iar la capete unește cele 2 părți ale aluatului și răsucește de 2 ori. Rezultă un fel de bărcuță care are marginile mai înalte, perfecte să găzduiască o umplutură de brânză.

4

Rade telemeaua și mozzarella și amestecă-le cu leurda tocată mărunt și apoi umple fiecare bărcuță cu amestecul de brânză.

5

Dă la cuptor, la 200 °C, pentru aproximativ 20 de minute și apoi scoate bărcuțele din cuptor și sparge în mijlocul lor câte un ou.

6

Mai lasă la copt aproximativ 5 minute, cât să se întărească albușul, dar gălbenușul să rămână moale. După ce scoate-le din cuptor și pune câte o bucățică de unt peste fiecare, să se topească și să dea o aromă subtilă și gustoasă. Servește calde aceste khachapuri cu leurdă delicioase. Poftă bună!

Note

Khachapuri cu leurdă