Rețete de Post

Toate Rețetele

Hummus cu ardei coptBy KUTTHarta culinară a Orientului Mijlociu este o proiecție fidelă a modului fascinant în care s-au contopit și influențat reciproc culturi și civilizații, într-un areal geografic complex, caracterizat de o mare diversitate climatică, socială, culturală, economică și religioasă. Vorbind despre gastronomia specifică țărilor din această regiune vastă, ce se întinde din estul Mediteranei spre Golful Piersic, ne referim la un carusel de arome, o abundență de senzații, culori și nuanțe spectaculoase, ingrediente diverse și neașteptate, mirodenii exotice și mirosuri ispititoare. Preparatele culinare ale acestor popoare sunt variate, însă se aseamănă prin legumele și mirodeniile folosite, având în comun mai multe mâncăruri: shaorma, baklava, kebab, hummus, lipie, ayran, falafel etc. O bucătărie etnică cu atât de multe experiențe de oferit nu a lăsat indiferentă restul lumii, astfel încât multe dintre rețetele tradiționale renumite ale Libanului, Turciei, Iranului, Arabiei Saudite, Israelului sau Iordaniei au fost îmbrățișate cu mult entuziasm și în restul lumii. Mâncarea bună unește întotdeauna, sparge bariere lingvistice, culturale și creează punți între oameni. Un bun exemplu de mâncare care apropie inimi și adună oaspeți în jurul mesei este hummusul, o specialitate orientală apreciată azi în bucătăriile de pe tot mapamondul. Pentru a prepara acasă un hummus cu gust cât mai apropiat de cel libanez, îți lăsăm mai jos ingredientele și pașii de urmat.
Clatite veganeBy BEBEVICTORMANANCACrepes fara alimente de origine animala.
Halva cu susanBy KristinaHalvaua este un desert delicios și ușor de preparat, fiind foarte bună și pe perioada postului.
Supa crema de legumeBy Antonia KovacsO reteta sanatoasa pentru o masa consistenta, usor si rapid de gatit!