Halva cu susan

AutorKristina
DificultateÎncepător

Halvaua este un desert delicios și ușor de preparat, fiind foarte bună și pe perioada postului.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 100 gr unt cu 82% grăsime
 250 gr făină + 1-2 linguri
 200 gr semințe de susan
 250 gr miere polifloră
 cacao

Mod de preparare:

1

Mierea se pune la încălzit la foc mic. Într-o tigaie cu pereții mai înalți se topește untul, se adaugă făina și se amestecă până când se încorporează în unt. Trebuie să devină granulat, ca un griș, iar dacă sunt gogoloașe mai mari, se mai adaugă 1-2 linguri de făină, până când acestea se desfac.

2

Se face proba grăsimii : cu hârtie albă se tamponează făina, dacă lasă urme stridente de grăsime, se mai adaugă puțină făină.

3

Se amestecă bine și se adaugă semințele de susan, amestecând în continuare.

4

Mierea se încălzește până la fierbere și se toarnă peste compoziție, apoi se amestecă în continuare 2-3 minute, până compoziția se adună.

5

Se scoate într-o tavă umezită, iar deasupra se nivelează cu o spatulă sau cu degetele înmuiate în apă rece cu gheață.

6

Se ține câteva ore la rece, apoi se taie cubulețe sau în forme după plac.

7

Opțional se poate tăvăli prin cacao de calitate.

Ingrediente

 100 gr unt cu 82% grăsime
 250 gr făină + 1-2 linguri
 200 gr semințe de susan
 250 gr miere polifloră
 cacao

Indicații

1

Mierea se pune la încălzit la foc mic. Într-o tigaie cu pereții mai înalți se topește untul, se adaugă făina și se amestecă până când se încorporează în unt. Trebuie să devină granulat, ca un griș, iar dacă sunt gogoloașe mai mari, se mai adaugă 1-2 linguri de făină, până când acestea se desfac.

2

Se face proba grăsimii : cu hârtie albă se tamponează făina, dacă lasă urme stridente de grăsime, se mai adaugă puțină făină.

3

Se amestecă bine și se adaugă semințele de susan, amestecând în continuare.

4

Mierea se încălzește până la fierbere și se toarnă peste compoziție, apoi se amestecă în continuare 2-3 minute, până compoziția se adună.

5

Se scoate într-o tavă umezită, iar deasupra se nivelează cu o spatulă sau cu degetele înmuiate în apă rece cu gheață.

6

Se ține câteva ore la rece, apoi se taie cubulețe sau în forme după plac.

7

Opțional se poate tăvăli prin cacao de calitate.

Halva cu susan