Legume proaspete la grătar cu spanac și ouă fierteBy Frunzete DorinO combinatie de legume la gratar cu spanac proaspat si oua fierte, pentru un mic dejun sau un pranz plin de nutrienti, vitamine si o farfurie cu mult verde.Macaroane cu brânză de vaci și budincăBy CatalinaSCMCu toții am mâncat măcar o dată macaroane dulci cu brânză la cuptor, ce gust minunat. Dar v-ați gândit vreodată ce gust ar avea aceste macaroane combinate cu budinca de vanilie? Ei bine, daca nu, vă provoc să încercați această rețetă.Mini pizzaBy Kozman BeatrixO gustare foarte rapida de făcut.Quiche LorraineBy Cooking among the starsAceasta tarta ma duce cu gandul la inceputul pasiunii mele.😁 si parca devin usor melancolica. Aveam vreo 13-14 ani si ma uitam la emisiunea asta, super draguta: Sa gatim frantuzeste si imi scriam retetele pe care le vedeam intr-un caiet, special cumparat😍 mi-a placut foarte mult de prezentatoarea emisiunii @laura_calder. Bucataria ei era asa cute si mereu isi cumpara flori si avea o vaza prezenta in bucatarie. Deja devin prea melancolica...mai bine ma opresc aici🙊 Shakshouka by DenisaBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roNu e prima dată când facem shakshouka, dar e prima dată când am adăugat și năut.
Conform Wikipedia, Shakshuka (sau Shakshoka, Shakshouka; arabă: شكشوكة=Šakšūka) este o specialitate a bucătăriei nord-africane și a celei evreiești și este preparată din ouă într-un sos de roșii, ardei iute și ceapă.
Shakshuka este un mic dejun foarte popular în primul rând în Israel, unde probabil a fost introdus cândva de evreii tunisieni și alți evrei maghrebieni și este considerat între timp mâncare tradițională.
Shakshuka, care a ajuns între timp în Israel mâncare națională și se mănâncă în primul rând la micul dejun, provine probabil din zona Africii de Nord, precum Tunisia, Algeria și Egipt. Acesta a fost, probabil, introdusă în Israel de evrei din Tunisia și din alte zone din Africa de Nord. O origine clară nu s-a putut până acum atribui.
În alte țări, cum ar fi Turcia, unde se numește Șakșuka, nu se folosesc ouă, ci vinete, dovlecei, cartofi și iaurt.
În Spania este răspândită varianta Pisto, care este preparată ca ratatouille și este servită de cele mai multe ori cu ochiuri.
În Algeria, este larg răspândită varianta Chakhchoukha. Acest fel de mâncare se servește fără ou, dar cu griș, carne de miel, vinete și dovlecei.GuacamoleBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roAvocadoooooooo, cine nu iubește avocado? Noi îl adorăm, de la mic la mare și cel mai des îl mâncăm bucăți, alături de ou ochi, omletă, brânză și altele de genul, la micul dejun, însă primăvara îl folosim des și pentru a pregăti guacamole.
De ce primăvara? Pentru că avem spanac proaspăt din belșug, iar nouă ne place să punem și spanac în guacamole.