Un burger fresh pentru amatorii de legume.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se da dovlecelul pe razatoare si se stoarce bine de apa, dupa care se amesteca cu ouale, branza feta, ceapa taiata fin, usturoi taiat fin, busuioc tocat, menta tocata, patrunjel tocat, sare si piper dupa gust (eu am pus 1 lingurita sare si jumatate de lingurita piper), iar la final se adauga pesmet in functie de cantitatea necesara pentru a lega compozitia
Modelam chiftele de dovlecel cu mana pana avem forme cilindrice egale, de aproximativ 1.5-2 cm
Intr-o tigaie punem ulei la inchis, aproximativ 1 deget grosime, si prajim chiftelele cate 3-4 minute pe fiecare parte sau mai exact pana devin aurii.
Pentru sosul de burger, amestecam 2 linguri mari de maioneza cu 2 lingurite de eros pista (pasta de ardei iute) si cu 2 lingurite de ketchup dulce
Chifla se taie in 2 si se prajeste putin pe interior dupa care se unge cu sosul preparat, urmand sa adaugam chifteaua de dovlecel, feliute de rosii, feliute de ceapa, avocado si cateva frunze de busuioc.
Enjoy!
Ingrediente
Indicații
Se da dovlecelul pe razatoare si se stoarce bine de apa, dupa care se amesteca cu ouale, branza feta, ceapa taiata fin, usturoi taiat fin, busuioc tocat, menta tocata, patrunjel tocat, sare si piper dupa gust (eu am pus 1 lingurita sare si jumatate de lingurita piper), iar la final se adauga pesmet in functie de cantitatea necesara pentru a lega compozitia
Modelam chiftele de dovlecel cu mana pana avem forme cilindrice egale, de aproximativ 1.5-2 cm
Intr-o tigaie punem ulei la inchis, aproximativ 1 deget grosime, si prajim chiftelele cate 3-4 minute pe fiecare parte sau mai exact pana devin aurii.
Pentru sosul de burger, amestecam 2 linguri mari de maioneza cu 2 lingurite de eros pista (pasta de ardei iute) si cu 2 lingurite de ketchup dulce
Chifla se taie in 2 si se prajeste putin pe interior dupa care se unge cu sosul preparat, urmand sa adaugam chifteaua de dovlecel, feliute de rosii, feliute de ceapa, avocado si cateva frunze de busuioc.
Enjoy!