fbpx

Burger Vegetarian Cu Chiftea De Dovlecel

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

Un burger fresh pentru amatorii de legume.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

Chiftea dovlecel
 1 dovlecel mediu-mare
 1 ceapa
 2-3 catei usturoi
 2 oua
 100 gr branza feta
 1 legatura patrunjel proaspat
 5-10 frunze busuioc
 5-10 frunze menta
 50-100 g pesmet
Sos Burger
 2 maioneza
 2 eros pista
 2 ketchup

Mod de preparare:

1

Se da dovlecelul pe razatoare si se stoarce bine de apa, dupa care se amesteca cu ouale, branza feta, ceapa taiata fin, usturoi taiat fin, busuioc tocat, menta tocata, patrunjel tocat, sare si piper dupa gust (eu am pus 1 lingurita sare si jumatate de lingurita piper), iar la final se adauga pesmet in functie de cantitatea necesara pentru a lega compozitia

2

Modelam chiftele de dovlecel cu mana pana avem forme cilindrice egale, de aproximativ 1.5-2 cm

3

Intr-o tigaie punem ulei la inchis, aproximativ 1 deget grosime, si prajim chiftelele cate 3-4 minute pe fiecare parte sau mai exact pana devin aurii.

4

Pentru sosul de burger, amestecam 2 linguri mari de maioneza cu 2 lingurite de eros pista (pasta de ardei iute) si cu 2 lingurite de ketchup dulce

5

Chifla se taie in 2 si se prajeste putin pe interior dupa care se unge cu sosul preparat, urmand sa adaugam chifteaua de dovlecel, feliute de rosii, feliute de ceapa, avocado si cateva frunze de busuioc.

6

Enjoy!

Ingrediente

Chiftea dovlecel
 1 dovlecel mediu-mare
 1 ceapa
 2-3 catei usturoi
 2 oua
 100 gr branza feta
 1 legatura patrunjel proaspat
 5-10 frunze busuioc
 5-10 frunze menta
 50-100 g pesmet
Sos Burger
 2 maioneza
 2 eros pista
 2 ketchup

Indicații

1

Se da dovlecelul pe razatoare si se stoarce bine de apa, dupa care se amesteca cu ouale, branza feta, ceapa taiata fin, usturoi taiat fin, busuioc tocat, menta tocata, patrunjel tocat, sare si piper dupa gust (eu am pus 1 lingurita sare si jumatate de lingurita piper), iar la final se adauga pesmet in functie de cantitatea necesara pentru a lega compozitia

2

Modelam chiftele de dovlecel cu mana pana avem forme cilindrice egale, de aproximativ 1.5-2 cm

3

Intr-o tigaie punem ulei la inchis, aproximativ 1 deget grosime, si prajim chiftelele cate 3-4 minute pe fiecare parte sau mai exact pana devin aurii.

4

Pentru sosul de burger, amestecam 2 linguri mari de maioneza cu 2 lingurite de eros pista (pasta de ardei iute) si cu 2 lingurite de ketchup dulce

5

Chifla se taie in 2 si se prajeste putin pe interior dupa care se unge cu sosul preparat, urmand sa adaugam chifteaua de dovlecel, feliute de rosii, feliute de ceapa, avocado si cateva frunze de busuioc.

6

Enjoy!

Burger Vegetarian Cu Chiftea De Dovlecel