Toată lumea adoră cornetele. Îmi doream de multă vreme să le fac eu în casă, pentru că cele cumpărate mi se par foarte dulci, dar și pentru că eram curioasă cum ies. Când în sfârșit am reușit să-mi cumpăr un aparat de sărățele, am început să testez. Am făcut mai multe încercări, însă tocmai acelea mi-au dat ideea unor sărățele pentru data viitoare.
Până atunci, să vă povestesc cum am făcut aceste cornete. Nu uitați că timpul de lucru este alert!
A, și să aveți la îndemână niște șervete curate de bucătărie, ca să vă ajutați să rulați aluatul cât este fierbinte! Se răcesc bine după 24h și atunci se întăresc.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele și amesteci. Acum torni untul topit, care având în vedere că este cald, trebuie să-l torni încet pe marginea vasului. Adaugi făina și omogenizezi. Aluatul este un pic mai gros ca la clătite.
Torni cu o lingură din amestec în forma de sărățele bine încălzită pe aragaz, chiar în mijloc, nu prea mult, o lingură ajunge. Închizi forma și lași să se gătească aprox 1 minut. Verifici dacă s-a colorat în auriu și transferi aluatul pe un șervet de bucătărie curat.
Rulezi cu ajutorul lui, ca să-i dai forma unui con. Aluatul este maleabil, dar și fragil, astfel că se rupe ușor, așa că manevrează-l cu grijă. După ce ai ținut aluatul în șervet un minut, îl poți desface ușor și acum îl rulezi la loc, dar fără șervet, ca să-i fixezi forma. Este încă moale.
Procedezi la fel cu restul de aluat. Le lași la răcit, de preferat, peste noapte, eventual sprijinite de pahare înalte.
A doua zi, vor fi bine uscate.
Nu înmulți aluatul cu lapte, ca să obții mai multe cornete. Mai mult lapte va face aluatul uscat și casant.
Nu găti excesiv aluatul, pentru că se va rupe și nu-l vei putea rula. Dacă îl lași prea alb, va fi prea moale. Trebuie să fie aurii, nu albe, nici maro.
Ingrediente
Indicații
Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele și amesteci. Acum torni untul topit, care având în vedere că este cald, trebuie să-l torni încet pe marginea vasului. Adaugi făina și omogenizezi. Aluatul este un pic mai gros ca la clătite.
Torni cu o lingură din amestec în forma de sărățele bine încălzită pe aragaz, chiar în mijloc, nu prea mult, o lingură ajunge. Închizi forma și lași să se gătească aprox 1 minut. Verifici dacă s-a colorat în auriu și transferi aluatul pe un șervet de bucătărie curat.
Rulezi cu ajutorul lui, ca să-i dai forma unui con. Aluatul este maleabil, dar și fragil, astfel că se rupe ușor, așa că manevrează-l cu grijă. După ce ai ținut aluatul în șervet un minut, îl poți desface ușor și acum îl rulezi la loc, dar fără șervet, ca să-i fixezi forma. Este încă moale.
Procedezi la fel cu restul de aluat. Le lași la răcit, de preferat, peste noapte, eventual sprijinite de pahare înalte.
A doua zi, vor fi bine uscate.
Nu înmulți aluatul cu lapte, ca să obții mai multe cornete. Mai mult lapte va face aluatul uscat și casant.
Nu găti excesiv aluatul, pentru că se va rupe și nu-l vei putea rula. Dacă îl lași prea alb, va fi prea moale. Trebuie să fie aurii, nu albe, nici maro.