fbpx

Gem de căpșuni cu ardei chili

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Dacă ești fan chili, trebuie să încerci combinația aceasta!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 1 kg căpșuni
 1 kg zahăr gelifiant
 20 gr ardei chili roșu
 1 tsp ghimbir
 1 tbsp piper negru măcinat

Mod de preparare:

1

Spălați căpșunile, scurgeți-le bine și scoateți codițele. Pasați cu ajutorul unui blender jumătate din cantitatea de căpșune, iar pe cele rămase tăiați-le bucăți.

2

Curățați ardeiul, scoateți semințele și tăiați-l în bucăți mici.

3

Adăugați toate ingredientele într-un vas împreună cu zaharul gelifiant și puneți-l la fiert, amestecând continuu.

4

Lăsați să fiarbă 10 minute. Faceți proba de gelatinizare.

5

Turnați gemul în borcane și sigilați-le.

6

Dacă gemul nu a ajuns la consistența dorită după 10 minute, îl mai puteți lăsa câteva minute pe foc și apoi se face iarăși proba de gelatinizare (se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, gemul este gata).

Ingrediente

 1 kg căpșuni
 1 kg zahăr gelifiant
 20 gr ardei chili roșu
 1 tsp ghimbir
 1 tbsp piper negru măcinat

Indicații

1

Spălați căpșunile, scurgeți-le bine și scoateți codițele. Pasați cu ajutorul unui blender jumătate din cantitatea de căpșune, iar pe cele rămase tăiați-le bucăți.

2

Curățați ardeiul, scoateți semințele și tăiați-l în bucăți mici.

3

Adăugați toate ingredientele într-un vas împreună cu zaharul gelifiant și puneți-l la fiert, amestecând continuu.

4

Lăsați să fiarbă 10 minute. Faceți proba de gelatinizare.

5

Turnați gemul în borcane și sigilați-le.

6

Dacă gemul nu a ajuns la consistența dorită după 10 minute, îl mai puteți lăsa câteva minute pe foc și apoi se face iarăși proba de gelatinizare (se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, gemul este gata).

Gem de căpșuni cu ardei chili