Pentru această dulceaţă am ales un soi de struguri albi fără seminţe. Pentru un gust deosebit, am ales să folosesc şi whisky, nu mult, doar un pic, atât cât să-i pună în evidenţă personalitatea. Astfel că am fost foarte încântată de dulceaţa obţinută, iar acum o păstrez pentru ocazii speciale.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă, nu se amestecă.
Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se adaugă peste sirop boabele de struguri. Se face focul mic şi se amestecă des. Se culege spuma formată, dacă este nevoie, eu nu am prea avut spumă.
Se fierbe aprox 30 de minute, până scade un pic, iar dulceaţa este legată.
Se lasă la răcit.
Se adaugă whisky, se lasă la infuzat la rece pentru o oră, va căpăta şi o nuanţă frumoasă. Apoi se pune din nou la fiert, pe foc mic, pentru aprox 15 minute.
Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.
Ingrediente
Indicații
Se pune la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă, nu se amestecă.
Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se adaugă peste sirop boabele de struguri. Se face focul mic şi se amestecă des. Se culege spuma formată, dacă este nevoie, eu nu am prea avut spumă.
Se fierbe aprox 30 de minute, până scade un pic, iar dulceaţa este legată.
Se lasă la răcit.
Se adaugă whisky, se lasă la infuzat la rece pentru o oră, va căpăta şi o nuanţă frumoasă. Apoi se pune din nou la fiert, pe foc mic, pentru aprox 15 minute.
Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.