Un desert răcoros dulce-acrișor.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pune untul, făina și un praf de sare în bolul unui robot debucătarie și se mixează până se obțin firimituri fine, sau se poate face într-un bol, folosind vârfurile degetelor.
Se adaugă gălbenușul, apa, zahărul și se amestecă din nou, până se formează aluatul. Dă o formă rotundă, împacheteaz-o în folie alimentară și las-o la frigider 30 de minute sau la congelator 10 minute.
Aluatul se întinde și se pune într-o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm . Se înțeapă cu o furculiță și se lasă la frigider pentru 10 minute. După care se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
Fructele le punem la fiert cu zahărul, între timp punem plicul de gelatină în 100 ml apă rece pentu a se hidrata. După ce au fiert fructele și sau îngroșat puțin le lăsăm câteva minute să se răcorească apoi adăugăm gelatina și amestecăm să încorporăm bine.
Pentru a pregăti crema, punem laptele la fiert cu praful de sare, zahărul, gălbenușul și amidonul, amestecând continu până se îngroașă. Luăm de pe foc și punem untul și esența.
În coaja tartei punem jumătate de jeleu de fructe și lăsăm la frigider până se întărește, după care punem crema de vanilie și restul de jeleu.
Ingrediente
Indicații
Se pune untul, făina și un praf de sare în bolul unui robot debucătarie și se mixează până se obțin firimituri fine, sau se poate face într-un bol, folosind vârfurile degetelor.
Se adaugă gălbenușul, apa, zahărul și se amestecă din nou, până se formează aluatul. Dă o formă rotundă, împacheteaz-o în folie alimentară și las-o la frigider 30 de minute sau la congelator 10 minute.
Aluatul se întinde și se pune într-o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm . Se înțeapă cu o furculiță și se lasă la frigider pentru 10 minute. După care se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
Fructele le punem la fiert cu zahărul, între timp punem plicul de gelatină în 100 ml apă rece pentu a se hidrata. După ce au fiert fructele și sau îngroșat puțin le lăsăm câteva minute să se răcorească apoi adăugăm gelatina și amestecăm să încorporăm bine.
Pentru a pregăti crema, punem laptele la fiert cu praful de sare, zahărul, gălbenușul și amidonul, amestecând continu până se îngroașă. Luăm de pe foc și punem untul și esența.
În coaja tartei punem jumătate de jeleu de fructe și lăsăm la frigider până se întărește, după care punem crema de vanilie și restul de jeleu.