După această rețetă clasică se pot prepara și brioșe cu merișoare, coacăze roșii, zmeură sau mure.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180˚C (160˚C cu ventilator sau treapta 2-3). Se așează suporturile de hârtie în adânciturile tăvii.
Se aleg afinele, se spală și se lasă să se usuce pe un șervet de bucătărie. Se topește untul, apoi se lasă să se răcească.
Se amestecă untul cu ouăle, zahărul, sarea, vanilia și smântâna. Se cern făina și praful de copt într-un castron mare. Se adaugă ingredientele fluide și se amestecă toate ingredientele, dar nu până la omogenizare. Se încorporează și afinele.
Cu două lingurițe se umplu suporturile de hârtie cu aluat, la circa două treimi. Se coc circa 20 de minute în cuptorul încins până devin aurii. Se lasă brioșele să se răcească în tavă, și, înainte de a fi servite, se presară cu zahăr pudră.
Dacă nu vreți să folosiți suporturi de hârtie, trebuie să ungeți foarte bine adânciturile tăvii pentru brioșe și să le tapetați cu făină sau pesmet.
Ingrediente
Indicații
Se încinge cuptorul la 180˚C (160˚C cu ventilator sau treapta 2-3). Se așează suporturile de hârtie în adânciturile tăvii.
Se aleg afinele, se spală și se lasă să se usuce pe un șervet de bucătărie. Se topește untul, apoi se lasă să se răcească.
Se amestecă untul cu ouăle, zahărul, sarea, vanilia și smântâna. Se cern făina și praful de copt într-un castron mare. Se adaugă ingredientele fluide și se amestecă toate ingredientele, dar nu până la omogenizare. Se încorporează și afinele.
Cu două lingurițe se umplu suporturile de hârtie cu aluat, la circa două treimi. Se coc circa 20 de minute în cuptorul încins până devin aurii. Se lasă brioșele să se răcească în tavă, și, înainte de a fi servite, se presară cu zahăr pudră.
Dacă nu vreți să folosiți suporturi de hârtie, trebuie să ungeți foarte bine adânciturile tăvii pentru brioșe și să le tapetați cu făină sau pesmet.