O prăjitură clasică, Tăvălita, reinterpretată pentru Crăciun și adaptată pentru a fi și pe placul celor care nu apreciază prăjiturile cu esențe provenite din alcool.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Bateți untul cu zahărul și zahărul vanilat până obțineți o pastă.
Adăugați ouăle și mixați până la incorporarea lor completă.
Adăugați laptele și amestecați până obțineți un aluat moale.
Adăugați făina, puțin câte puțin și la sfârșit, praful de copt. Amestecați pâna la incorporarea completă.
Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de copt și turnați aluatul obținut. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.
Într-o oală, la foc mic, topiți untul și adăugați zahărul. Amestecați pâna la incorporarea completă a celor două.
Adăugați cacaoa și ciocolata și amestecați pâna la topirea ciocolatei.
Adăugați laptele și esența de migdale și lăsați compoziția la răcit (la temperatura camerei).
După ce prăjitura s-a copt și răcit, tăiati-o în cuburi.
Luați fiecare cub pe rând și înmuiați-l în compoziția lichidă de ciocolată.
Apoi, tăvăliți fiecare cub prin fulgi de cocos sau de migdale.
Ingrediente
Indicații
Bateți untul cu zahărul și zahărul vanilat până obțineți o pastă.
Adăugați ouăle și mixați până la incorporarea lor completă.
Adăugați laptele și amestecați până obțineți un aluat moale.
Adăugați făina, puțin câte puțin și la sfârșit, praful de copt. Amestecați pâna la incorporarea completă.
Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de copt și turnați aluatul obținut. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.
Într-o oală, la foc mic, topiți untul și adăugați zahărul. Amestecați pâna la incorporarea completă a celor două.
Adăugați cacaoa și ciocolata și amestecați pâna la topirea ciocolatei.
Adăugați laptele și esența de migdale și lăsați compoziția la răcit (la temperatura camerei).
După ce prăjitura s-a copt și răcit, tăiati-o în cuburi.
Luați fiecare cub pe rând și înmuiați-l în compoziția lichidă de ciocolată.
Apoi, tăvăliți fiecare cub prin fulgi de cocos sau de migdale.