O bunătate de sezon! Mere aromate cu rom, scorţişoară şi portocală, îmbrăcate într-un strat delicios de aluat de foietaj uşor crocant şi pudrat cu zahăr vanilat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Merele se spală, se curăţă de coajă şi se scobesc de cotor.
Se presară din abundenţă cu zahăr fin amestecat cu arome (eu am găsit la Lidl asemenea amestecuri pentru prăjituri).
Se întinde uşor cu sucitorul foaia de aluat, apoi se taie în pătrate, măsurate în aşa fel încât să ne încapă mărul.
Se umple fiecare măr cu un bastonaş de marmeladă, după care se împachetează bine în aluat, apoi se ung cu pensula cu gălbenuş frecat cu lapte.
Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc la 180 grade C, cu ventilaţie, până se rumeneşte frumos aluatul.
Se servesc calde, pudrate cu zahăr vanilat, eventual cu frişcă bătută sau îngheţată de vanilie.
Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Merele se spală, se curăţă de coajă şi se scobesc de cotor.
Se presară din abundenţă cu zahăr fin amestecat cu arome (eu am găsit la Lidl asemenea amestecuri pentru prăjituri).
Se întinde uşor cu sucitorul foaia de aluat, apoi se taie în pătrate, măsurate în aşa fel încât să ne încapă mărul.
Se umple fiecare măr cu un bastonaş de marmeladă, după care se împachetează bine în aluat, apoi se ung cu pensula cu gălbenuş frecat cu lapte.
Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc la 180 grade C, cu ventilaţie, până se rumeneşte frumos aluatul.
Se servesc calde, pudrate cu zahăr vanilat, eventual cu frişcă bătută sau îngheţată de vanilie.
Poftă bună!