Vin fiert, cu mirodenii

AutorAncutsa Cuisine
DificultateÎncepător

Am pregătit cu drag pentru ai mei niște vin fiert cu mirodenii. Tata ne povestește ce vin bun îi făcea mama lui când era tânăr. Îi ferea de răceală și se bucurau de săniuș și de lucrurile simple. Astăzi am vrut să recreez și eu un pic din acea atmosferă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total10 minute

Ingrediente:

 600 ml vin roșu
 1 anason stelat
 câteva boabe de ienibahar
 2,50 ml îndulcitor
 4 cuisoare
 scorțișoară

Mod de preparare:

1

Se toarnă vinul roșu într-un ibric mai mare, deoarece la fiert se umflă, apoi se adaugă mirodeniile preferate și îndulcitor. Se fierbe pe foc mic. Când dă în clocot, se stinge focul.

2

Se strecoară și se toarnă în ceșcuțe. Se servește cu voie bună alături de cei dragi.

Ingrediente

 600 ml vin roșu
 1 anason stelat
 câteva boabe de ienibahar
 2,50 ml îndulcitor
 4 cuisoare
 scorțișoară

Indicații

1

Se toarnă vinul roșu într-un ibric mai mare, deoarece la fiert se umflă, apoi se adaugă mirodeniile preferate și îndulcitor. Se fierbe pe foc mic. Când dă în clocot, se stinge focul.

2

Se strecoară și se toarnă în ceșcuțe. Se servește cu voie bună alături de cei dragi.

Note

Vin fiert, cu mirodenii