Spaghete milaneze

AutorAncutsa Cuisine
DificultateIntermediar

Ador bucătăria italiană, în mod special, pastele. De data aceasta, am pregătit o rețetă clasică.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 250 gr spaghete
 180 gr ciuperci
 50 gr pancetta
 500 gr tomato passata (piure de roșii)
 30 ml ulei
 1200 ml apă
 1 ceapă mică albă
 1 fir de usturoi verde
 parmezan
 Busuioc uscat
 Busuioc proaspăt
 Oregano uscat
 sare

Mod de preparare:

1

Se pun spaghetele la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță rasă cu sare. Se fierb al dente.

2

Mai departe, se curăță ciupercile de pielițe (eu le îndepărtez și piciorușele, pentru că nu-mi plac, însă rămâne la alegerea fiecăruia), se spală (mai au fire de pământ pe ele) și se feliază.
Ceapa se curăță, se spală și se taie solzișori. Usturoiul se toacă.
Pancetta se taie fâșii scurte.

3

Separat, într-o tigaie mai mare (în care să încapă și pastele la final) se înfierbântă puțin ulei, se călesc ceapa și usturoiul maxim 4 minute, se adaugă ciupercile, se călesc până când sucul lăsat de ciuperci se trage, iar ciupercile s-au rumenit ușor (aprox 5 minute). Se adaugă și pancetta și se călesc împreună încă 2 minute. Se adaugă piureul de roșii (poate o să vi se pară mult piure de roșii, însă veți vedea că spaghetele vor absorbi bine sosul) cu 200 ml apă, busuioc uscat, oregano uscat și se fierb încă 7 minute.

4

Se scurg pastele de apă și se transferă în tigaia cu sos, pentru a le fierbe împreună aprox 3 minute, astfel ca toate aromele să se întrepătrundă.
Se garnisește cu busuioc proaspăt și se servește cu parmezan ras.
Poftă Bună!

Ingrediente

 250 gr spaghete
 180 gr ciuperci
 50 gr pancetta
 500 gr tomato passata (piure de roșii)
 30 ml ulei
 1200 ml apă
 1 ceapă mică albă
 1 fir de usturoi verde
 parmezan
 Busuioc uscat
 Busuioc proaspăt
 Oregano uscat
 sare

Indicații

1

Se pun spaghetele la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță rasă cu sare. Se fierb al dente.

2

Mai departe, se curăță ciupercile de pielițe (eu le îndepărtez și piciorușele, pentru că nu-mi plac, însă rămâne la alegerea fiecăruia), se spală (mai au fire de pământ pe ele) și se feliază.
Ceapa se curăță, se spală și se taie solzișori. Usturoiul se toacă.
Pancetta se taie fâșii scurte.

3

Separat, într-o tigaie mai mare (în care să încapă și pastele la final) se înfierbântă puțin ulei, se călesc ceapa și usturoiul maxim 4 minute, se adaugă ciupercile, se călesc până când sucul lăsat de ciuperci se trage, iar ciupercile s-au rumenit ușor (aprox 5 minute). Se adaugă și pancetta și se călesc împreună încă 2 minute. Se adaugă piureul de roșii (poate o să vi se pară mult piure de roșii, însă veți vedea că spaghetele vor absorbi bine sosul) cu 200 ml apă, busuioc uscat, oregano uscat și se fierb încă 7 minute.

4

Se scurg pastele de apă și se transferă în tigaia cu sos, pentru a le fierbe împreună aprox 3 minute, astfel ca toate aromele să se întrepătrundă.
Se garnisește cu busuioc proaspăt și se servește cu parmezan ras.
Poftă Bună!

Note

Spaghete milaneze