Dacă nu ai mâncat până acum poale-n brâu, atunci chiar trebuie să le încerci. Un aluat fraged, umplutură de brânză cu stafide, este ceva delicios...
Ingrediente:
Mod de preparare:
100 ml lapte se încălzește, se adaugă 1 lingură zahăr și drojdia, se lasă la crescut.
Făina se cerne într-un castron, se adaugă restul de zahăr, drojdia crescută și se frământă aluatul cu laptele rămas. Se acoperă și se lasă la dospit.
Pentru umplutură, la brânza de vacă se adaugă gălbenușurile, zahărul și stafidele, se încorporează albușurile bătute spumă.
Aluatul dospit se întinde, se taie în pătrate, se pun pe fiecare din compoziția de umplutură, apoi se acoperă cu marginile aluatului.
Se așază în tavă unsă cu untură, se ung cu ou bătut și se lasă puțin la odihnit, după care se coc în cuptorul fierbinte. Când se scot din cuptor, se stropesc cu puțină apă și se acoperă cu prosop de bucătărie, pentru a rămâne fragede.
Umplutura se poate aromatiza cu coajă de lămâie și vanilie.
Dacă brânza de vacă este mai apoasă, se adaugă puțin griș în compoziție.
Ingrediente
Indicații
100 ml lapte se încălzește, se adaugă 1 lingură zahăr și drojdia, se lasă la crescut.
Făina se cerne într-un castron, se adaugă restul de zahăr, drojdia crescută și se frământă aluatul cu laptele rămas. Se acoperă și se lasă la dospit.
Pentru umplutură, la brânza de vacă se adaugă gălbenușurile, zahărul și stafidele, se încorporează albușurile bătute spumă.
Aluatul dospit se întinde, se taie în pătrate, se pun pe fiecare din compoziția de umplutură, apoi se acoperă cu marginile aluatului.
Se așază în tavă unsă cu untură, se ung cu ou bătut și se lasă puțin la odihnit, după care se coc în cuptorul fierbinte. Când se scot din cuptor, se stropesc cu puțină apă și se acoperă cu prosop de bucătărie, pentru a rămâne fragede.
Umplutura se poate aromatiza cu coajă de lămâie și vanilie.
Dacă brânza de vacă este mai apoasă, se adaugă puțin griș în compoziție.