Turtă dulce de Crăciun

AutorFood Bro
DificultateIntermediar

Turta dulce este un desert ușor de făcut dar și foarte gustos, perfect pentru sărbătorile de iarnă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp total1 oră

Ingrediente:

 500 gr făină
 150 gr unt
 150 gr zahăr brun
 120 gr miere
 2 ouă
 coaja rasă de la 1 portocală
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 1 tsp scorțișoară măcinată
 ½ tsp cuișoare
 ½ tsp nucșoară
Pentru glazură :
 200 gr zahăr pudră
 1 albuș de ou
 câteva picături zeamă de lămâie

Mod de preparare:

1

Mierea se pune într-un vas, se adaugă condimentele și se încălzește până la punctul de fierbere, apoi se adaugă untul și se lasă până se topește de tot.

2

Într-un castron se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu.

3

Oul întreg se amestecă cu zahărul, se adaugă amestecul de făină și de miere și se frământă un aluat lipicios. Se acoperă cu folie alimentară și se pune la rece peste noapte.

4

A doua zi se întinde pe planșeta presărată din belșug cu făină și se decupează cu forme de Crăciun după plac.

5

Turtele se pun în tăvi tapetate cu hârtie de copt și se coc în cuptor până se rumenesc.

6

Albușul de ou se bate cu zahărul pudră și cu zeama de lămâie, se pune în cornet de hârtie și se decorează turtele după plac.

Ingrediente

 500 gr făină
 150 gr unt
 150 gr zahăr brun
 120 gr miere
 2 ouă
 coaja rasă de la 1 portocală
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 1 tsp scorțișoară măcinată
 ½ tsp cuișoare
 ½ tsp nucșoară
Pentru glazură :
 200 gr zahăr pudră
 1 albuș de ou
 câteva picături zeamă de lămâie

Indicații

1

Mierea se pune într-un vas, se adaugă condimentele și se încălzește până la punctul de fierbere, apoi se adaugă untul și se lasă până se topește de tot.

2

Într-un castron se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu.

3

Oul întreg se amestecă cu zahărul, se adaugă amestecul de făină și de miere și se frământă un aluat lipicios. Se acoperă cu folie alimentară și se pune la rece peste noapte.

4

A doua zi se întinde pe planșeta presărată din belșug cu făină și se decupează cu forme de Crăciun după plac.

5

Turtele se pun în tăvi tapetate cu hârtie de copt și se coc în cuptor până se rumenesc.

6

Albușul de ou se bate cu zahărul pudră și cu zeama de lămâie, se pune în cornet de hârtie și se decorează turtele după plac.

Note

Turtă dulce de Crăciun