Turta dulce este un desert ușor de făcut dar și foarte gustos, perfect pentru sărbătorile de iarnă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Mierea se pune într-un vas, se adaugă condimentele și se încălzește până la punctul de fierbere, apoi se adaugă untul și se lasă până se topește de tot.
Într-un castron se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu.
Oul întreg se amestecă cu zahărul, se adaugă amestecul de făină și de miere și se frământă un aluat lipicios. Se acoperă cu folie alimentară și se pune la rece peste noapte.
A doua zi se întinde pe planșeta presărată din belșug cu făină și se decupează cu forme de Crăciun după plac.
Turtele se pun în tăvi tapetate cu hârtie de copt și se coc în cuptor până se rumenesc.
Albușul de ou se bate cu zahărul pudră și cu zeama de lămâie, se pune în cornet de hârtie și se decorează turtele după plac.
Ingrediente
Indicații
Mierea se pune într-un vas, se adaugă condimentele și se încălzește până la punctul de fierbere, apoi se adaugă untul și se lasă până se topește de tot.
Într-un castron se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu.
Oul întreg se amestecă cu zahărul, se adaugă amestecul de făină și de miere și se frământă un aluat lipicios. Se acoperă cu folie alimentară și se pune la rece peste noapte.
A doua zi se întinde pe planșeta presărată din belșug cu făină și se decupează cu forme de Crăciun după plac.
Turtele se pun în tăvi tapetate cu hârtie de copt și se coc în cuptor până se rumenesc.
Albușul de ou se bate cu zahărul pudră și cu zeama de lămâie, se pune în cornet de hârtie și se decorează turtele după plac.