Sunt ideali pentru micul dejun, lângă o cană de ceai sau lapte ... dar le putem servii și la diferite ocazii speciale.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu untura până se obține o compoziție sfărâmicioasă. Se adaugă restul ingredientelor și se frământă un aluat flexibil.
Se împarte în două și se lasă la dospit pentru 30 de minute.
Pe o planșetă pudrată cu făină se întinde aluatul dospit la o grosime de cca 1/2 cm, se unge cu dulceață și se presară cu nucă și puțin zahăr.
Se rulează strâns, după care se taie în rondele de câte un deget grosime.
Rondelele se tăvălesc în nucă amestecată cu zahăr, după care se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul încins.
Melcișorii rămân fragezi mult timp, sunt ideali pentru excursii sau diferite ocazii speciale.
Ingrediente
Indicații
Se amestecă făina cu untura până se obține o compoziție sfărâmicioasă. Se adaugă restul ingredientelor și se frământă un aluat flexibil.
Se împarte în două și se lasă la dospit pentru 30 de minute.
Pe o planșetă pudrată cu făină se întinde aluatul dospit la o grosime de cca 1/2 cm, se unge cu dulceață și se presară cu nucă și puțin zahăr.
Se rulează strâns, după care se taie în rondele de câte un deget grosime.
Rondelele se tăvălesc în nucă amestecată cu zahăr, după care se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul încins.
Melcișorii rămân fragezi mult timp, sunt ideali pentru excursii sau diferite ocazii speciale.