Dieta oamenilor din această zonă a globului este și ea simplă, bazată pe legume, carne albă și, în general, pe alimente ușoare, bogate în vitamine și minerale. Hrana de calitate este esențială, iar longevitatea specifică popoarelor din zona Mediteranei se datorează și meniului sănătos pe care îl adoptă.
Învață și tu din înțelepciunea acestor oameni și rafineză-ți gusturile cu cele mai bune preparate mediteraneene.
Dorada este unul dintre peștii cu cea mai apreciată textură și gust al cărnii. Fie că se prăjește pe grill sau se gătește în cuptor, dorada trebuie inclusă în alimentație atunci când îți propui un mod de viață sănătos.
În continuare, îți dezvăluim cum preparăm noi dorada la cuptor, în stil mediteranean.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curăță temeinic peștii, condimentează-i generos cu sare și piper pe ambele părți și așază-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Feliază lămâia și împodobește fiecare pește cu o armură din 3 rondele galbene, perfect tăiate cu lama din oțel carbon a cuțitului KUTT Akira Santoku.
Prinde deasupra câte un fir delicat de busuioc. Acest aranjament cochet va rezista mai bine dacă îl legi cu o funie subțire în jurul peștelui.
Stropește picături aurite din uleiul de măsline peste peștele gătit de sărbătoare. Nu te zgârci!
Acoperă peștii din tavă cu hârtie de copt și dă-i la cuptorul încălzit în prealabil(190 grade Celsius), pentru 20 de minute.
Înlătură apoi hârtia de la suprafață și îngăduie peștilor să se rumenească în voie la cuptor pentru încă 10 minute.
Dorada este gata. Ce parfum cu dor de ducă! Poți consuma peștele ca atare, ori însoțit de legume sau orez. Poftă bună!
Hai pe www.kutt.ro pentru a descoperi și tu colecțiile noastre de ustensile și accesorii pentru pasionații de bucătărie!
Ingrediente
Indicații
Curăță temeinic peștii, condimentează-i generos cu sare și piper pe ambele părți și așază-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Feliază lămâia și împodobește fiecare pește cu o armură din 3 rondele galbene, perfect tăiate cu lama din oțel carbon a cuțitului KUTT Akira Santoku.
Prinde deasupra câte un fir delicat de busuioc. Acest aranjament cochet va rezista mai bine dacă îl legi cu o funie subțire în jurul peștelui.
Stropește picături aurite din uleiul de măsline peste peștele gătit de sărbătoare. Nu te zgârci!
Acoperă peștii din tavă cu hârtie de copt și dă-i la cuptorul încălzit în prealabil(190 grade Celsius), pentru 20 de minute.
Înlătură apoi hârtia de la suprafață și îngăduie peștilor să se rumenească în voie la cuptor pentru încă 10 minute.
Dorada este gata. Ce parfum cu dor de ducă! Poți consuma peștele ca atare, ori însoțit de legume sau orez. Poftă bună!
Hai pe www.kutt.ro pentru a descoperi și tu colecțiile noastre de ustensile și accesorii pentru pasionații de bucătărie!