Pentru o preparare mai rapidă, se pot folosi migdale nedescojite măcinate, iar aluatul se răcește ținându-l 1-2 ore în congelator.
Aceste cornulețe au un aluat fraged, sunt foarte gustoase și le puteți păstra mai mult timp în cutii ermetice.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun făina și sarea într-un castron. Se taie untul bucăți și se adaugă la făină, împreună cu zahărul și migdalele. Se frământă totul rapid într-un aluat fărâmicios.
Aluatul se pune într-o pungă pentru congelator, care se închide. Se întinde aluatul din pungă cu sucitorul, formând un dreptunghi de grosimea unui deget. Se lasă la rece peste noapte. Se încinge cuptorul la 180˚C (160˚C cu ventilator sau treapta 2-3), se tapetează tăvile cu hârtie pentru copt.
Se scoate aluatul din pungă și se taie pe lung, în trei fâșii. Fâșiile se taie de-a latul în 80 de bucăți de grosimea unui deget. Pe suprafața de lucru pe care s-a presărat făină se formează cornulețe din bucățile de aluat. Se așază cornulețele în tăvi, la 2 cm distanță unul de altul.
Cornulețele se coc pe rând 10-12 minute, până devin ușor aurii. Se amestecă zahărul cu pulpa de vanilie. Cornulețele se dau cu grijă prin zahăr cât sunt fierbinți. Se așază pe un grătar de bucătărie și se lasă la răcit.
Ingrediente
Indicații
Se pun făina și sarea într-un castron. Se taie untul bucăți și se adaugă la făină, împreună cu zahărul și migdalele. Se frământă totul rapid într-un aluat fărâmicios.
Aluatul se pune într-o pungă pentru congelator, care se închide. Se întinde aluatul din pungă cu sucitorul, formând un dreptunghi de grosimea unui deget. Se lasă la rece peste noapte. Se încinge cuptorul la 180˚C (160˚C cu ventilator sau treapta 2-3), se tapetează tăvile cu hârtie pentru copt.
Se scoate aluatul din pungă și se taie pe lung, în trei fâșii. Fâșiile se taie de-a latul în 80 de bucăți de grosimea unui deget. Pe suprafața de lucru pe care s-a presărat făină se formează cornulețe din bucățile de aluat. Se așază cornulețele în tăvi, la 2 cm distanță unul de altul.
Cornulețele se coc pe rând 10-12 minute, până devin ușor aurii. Se amestecă zahărul cu pulpa de vanilie. Cornulețele se dau cu grijă prin zahăr cât sunt fierbinți. Se așază pe un grătar de bucătărie și se lasă la răcit.