Cu siguranta o sa iti placa aceasta reteta de suberek! Aluat foarte fraged si delicios!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem faina intr-un bol incapator. Facem o adancitura in mijloc si vom adauga sarea, praful de copt, uleiul, otetul si iaurtul.
Incepem si framantam si adaugam apa treptat cat sa obtinem un aluat.
Cand aluatul s-a format il vom scoate din bol si il vom framanta pe blatul de lucru timp de 10 minute.
La nevoie mai putem adauga putina faina daca este foarte lipicios.
Cand aluatul este gata, trebuie sa fie moale si foarte putin lipicios cat sa nu se lipeasca de maini. Il punem intr-un bol presarat cu faina si il punem deoparte cat timp ne ocupam de umplutura.
Punem carnea intr-un bol. Adaugam ceapa maruntita, sare dupa gust, o lingura de boia de ardei dulce si una de piper macinat si amestecam foarte bine.
Luam aluatul si modelam bilute de aproximativ 60 gr.
Vom intinde fiecare biluta de aluat folosind cate putina faina. Vom intinde aluatul cat de subtire putem in forma de cerc.
Pe jumatate din aceasta sfera vom pune o lingura de carne tocata. O intindem bine cu mainile si umezim aluatul foarte bine cu apa pentru a il sigila cu ajutorul unei pensule si vom plia aluatul peste carnea tocata si presam bine cu degetele si taiem extremitatile pentru a ii da o forma frumoasa.
In felul acesta procedam cu toate bilutele.
Punem ulei la incalzit intr-o tigaie si punem cate 2-3 suberek-uri pentru a se praji. Le vom lasa sa se prajeasca pentru 3-4 minute la foc mediu.
Cand suberek-urile s-au rumenit, le putem scoate pe o farfurie cu niste prosoape de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.
Vom face acest lucru pana le terminam pe toate.
Sa le savurati cu placere! Noi le-am servit cu Ayran!
Ingrediente
Indicații
Punem faina intr-un bol incapator. Facem o adancitura in mijloc si vom adauga sarea, praful de copt, uleiul, otetul si iaurtul.
Incepem si framantam si adaugam apa treptat cat sa obtinem un aluat.
Cand aluatul s-a format il vom scoate din bol si il vom framanta pe blatul de lucru timp de 10 minute.
La nevoie mai putem adauga putina faina daca este foarte lipicios.
Cand aluatul este gata, trebuie sa fie moale si foarte putin lipicios cat sa nu se lipeasca de maini. Il punem intr-un bol presarat cu faina si il punem deoparte cat timp ne ocupam de umplutura.
Punem carnea intr-un bol. Adaugam ceapa maruntita, sare dupa gust, o lingura de boia de ardei dulce si una de piper macinat si amestecam foarte bine.
Luam aluatul si modelam bilute de aproximativ 60 gr.
Vom intinde fiecare biluta de aluat folosind cate putina faina. Vom intinde aluatul cat de subtire putem in forma de cerc.
Pe jumatate din aceasta sfera vom pune o lingura de carne tocata. O intindem bine cu mainile si umezim aluatul foarte bine cu apa pentru a il sigila cu ajutorul unei pensule si vom plia aluatul peste carnea tocata si presam bine cu degetele si taiem extremitatile pentru a ii da o forma frumoasa.
In felul acesta procedam cu toate bilutele.
Punem ulei la incalzit intr-o tigaie si punem cate 2-3 suberek-uri pentru a se praji. Le vom lasa sa se prajeasca pentru 3-4 minute la foc mediu.
Cand suberek-urile s-au rumenit, le putem scoate pe o farfurie cu niste prosoape de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.
Vom face acest lucru pana le terminam pe toate.
Sa le savurati cu placere! Noi le-am servit cu Ayran!