Covrigei cu ciocolată

AutorNina
DificultateÎncepător

Pentru ca acești covrigei să fie cât mai uniformi, se desenează cu un șablon pe hârtia pentru copt.
Aluatul va fi pus apoi cu cornetul după forma desenată.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Pentru 4 tăvi ( 100 de bucăți ) :
 250 gr unt moale
 400 gr zahăr pudră
 2 plicuri zahăr vanilat
 1 ou
 1 gălbenuș
 350 gr făină
 1 praf de sare
 2-3 linguri cacao închisă la culoare
 10 gr unt de cocos
Opțional :
 3-4 linguri praf de cacao sau 2-3 linguri fulgi de ciocolată pentru presărat pe covrigei

Mod de preparare:

1

Se freacă untul spumă pentru aluat. Se adaugă pe rând 100 g de zahăr pudră, zahărul vanilat, oul și gălbenușul. Se cerne apoi făina și sare pe deasupra și se încorporează.

2

Se încinge cuptorul la 200˚C (180˚C cu ventilator sau treapta 3-4), se taie 4 bucăți de hârtie pentru copt de mărimea tăvilor. Pe reversul hârtiei se desenează cu creionul forma covrigeilor, după șablon. Se așază hârtia în tăvi. Se pune aluatul într-un cornet cu șpriț, având orificiul mic și rotund.

3

Se formează covrigeii în tavă după modelul desenat. Se introduc tăvile pe rând la cuptor și se țin 10-15 minute, până ce covrigeii devin aurii. Se scot din tăvi și se răcesc pe un grătar de bucătărie.

4

Pentru glazură se amestecă restul de zahăr pudră cu untul de cocos, cacao și 2 linguri de apă clocotită. Se înmoaie covrigeii în amestec și se lasă să se usuce pe un grătar acoperit cu o folie de aluminiu. Înainte de uscare, se mai poate presăra praf de cacao, cernut prin sită, sau fulgi de ciocolată.

Ingrediente

Pentru 4 tăvi ( 100 de bucăți ) :
 250 gr unt moale
 400 gr zahăr pudră
 2 plicuri zahăr vanilat
 1 ou
 1 gălbenuș
 350 gr făină
 1 praf de sare
 2-3 linguri cacao închisă la culoare
 10 gr unt de cocos
Opțional :
 3-4 linguri praf de cacao sau 2-3 linguri fulgi de ciocolată pentru presărat pe covrigei

Indicații

1

Se freacă untul spumă pentru aluat. Se adaugă pe rând 100 g de zahăr pudră, zahărul vanilat, oul și gălbenușul. Se cerne apoi făina și sare pe deasupra și se încorporează.

2

Se încinge cuptorul la 200˚C (180˚C cu ventilator sau treapta 3-4), se taie 4 bucăți de hârtie pentru copt de mărimea tăvilor. Pe reversul hârtiei se desenează cu creionul forma covrigeilor, după șablon. Se așază hârtia în tăvi. Se pune aluatul într-un cornet cu șpriț, având orificiul mic și rotund.

3

Se formează covrigeii în tavă după modelul desenat. Se introduc tăvile pe rând la cuptor și se țin 10-15 minute, până ce covrigeii devin aurii. Se scot din tăvi și se răcesc pe un grătar de bucătărie.

4

Pentru glazură se amestecă restul de zahăr pudră cu untul de cocos, cacao și 2 linguri de apă clocotită. Se înmoaie covrigeii în amestec și se lasă să se usuce pe un grătar acoperit cu o folie de aluminiu. Înainte de uscare, se mai poate presăra praf de cacao, cernut prin sită, sau fulgi de ciocolată.

Note

Covrigei cu ciocolată