Pide turcesti

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Niste painici pufoase si delicioase!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare3 oreTimp total3 ore 30 minute

Ingrediente:

 10 gr drojdie uscata
 100 ml apa
 1 ½ tbsp ulei de masline
 1 ¼ tsp sare
 1 tsp zahar
 450 gr faina

Mod de preparare:

1

In primul rand trebuie sa activam drojdia. In bolul mixerului punem drojdia, apa calduta, o lingurita de zahar si 80 de gr de faina. Amestecam, punem un prosop deasupra si lasam 15-20 de minute pana cand apar niste bule la suprafata aluatului.

2

In momentul in care drojdia s-a activat, punem sarea si uleiul de masline si amestecam cu telul.

3

Punem 150 gr de faina si punem la mixat toata compozitia pana cand se omogenizeaza bine (5 minute).

4

Punem si restul de faina putin cate putin si mixam pana cand se formeaza un aluat pufos, sa fie tot dezlipit de pe bolul mixerului, nu lipicios, daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina cat sa putem lua aluatul in mana si sa nu se lipeasca de degete.

5

Dupa ce am adaugat toata faina, lasam aluatul la mixat pentru 5 minute.

6

Dupa cele 5 minute scoatem aluatul din bol, il ungem cu cateva picaturi de ulei de masline si il punem intr-un bol acoperit si il lasam la dospit pentru 2 ore.

7

Dupa cele 2 ore intindem aluatul si il impartim in mod egal in 8 parti.

8

Luam fiecare parte si formam cate o bila, punem folie alimentara si lasam sa se odihneasca 30 de minute.

9

Dupa cele 30 de minute luam o bila de aluat si o intindem si apoi o lasam 5 minute la odihnit.

10

Intr-o tigaie incinsa unsa cu putin ulei punem lipia. O tinem 2-3 minute pe fiecare parte. La fel procedam cu toate cele 8 lipii.

Ingrediente

 10 gr drojdie uscata
 100 ml apa
 1 ½ tbsp ulei de masline
 1 ¼ tsp sare
 1 tsp zahar
 450 gr faina

Indicații

1

In primul rand trebuie sa activam drojdia. In bolul mixerului punem drojdia, apa calduta, o lingurita de zahar si 80 de gr de faina. Amestecam, punem un prosop deasupra si lasam 15-20 de minute pana cand apar niste bule la suprafata aluatului.

2

In momentul in care drojdia s-a activat, punem sarea si uleiul de masline si amestecam cu telul.

3

Punem 150 gr de faina si punem la mixat toata compozitia pana cand se omogenizeaza bine (5 minute).

4

Punem si restul de faina putin cate putin si mixam pana cand se formeaza un aluat pufos, sa fie tot dezlipit de pe bolul mixerului, nu lipicios, daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina cat sa putem lua aluatul in mana si sa nu se lipeasca de degete.

5

Dupa ce am adaugat toata faina, lasam aluatul la mixat pentru 5 minute.

6

Dupa cele 5 minute scoatem aluatul din bol, il ungem cu cateva picaturi de ulei de masline si il punem intr-un bol acoperit si il lasam la dospit pentru 2 ore.

7

Dupa cele 2 ore intindem aluatul si il impartim in mod egal in 8 parti.

8

Luam fiecare parte si formam cate o bila, punem folie alimentara si lasam sa se odihneasca 30 de minute.

9

Dupa cele 30 de minute luam o bila de aluat si o intindem si apoi o lasam 5 minute la odihnit.

10

Intr-o tigaie incinsa unsa cu putin ulei punem lipia. O tinem 2-3 minute pe fiecare parte. La fel procedam cu toate cele 8 lipii.

Note

Pide turcesti