Aceste bezele se pot prepara și fără foi de napolitana : compoziția se pune cu cornetul cu șpriț direct pe hârtia pentru copt, iar când fursecurile sunt coapte, se desprind cu grijă din tavă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160˚C ( 140˚C cu ventilator sau treapta 1-2 ), se tapetează tăvile cu hârtie pentru copt, se repartizează rondelele de napolitană.
Se bat albușurile cu sarea până se întărește spuma. Se adaugă zahărul și zeama de lămâie. Se bate în continuare compoziția de bezea până devine sticloasă, iar zahărul s-a dizolvat complet.
Se amestecă zahărul pudră cu nuca de cocos și se înglobează cu grijă, pe rând, în compoziția de bezea, în așa fel încât aceasta să nu devină nici fărâmicioasă, nici lichidă. Se pun cu lingurița 50 de grămăjoare de compoziție pe foile de napolitană.
Bezelele se dau pe rând la cuptor, unde trebuie mai degrabă să se usuce decât să se coacă timp de 12-15 minute. În interior trebuie să fie încă umede, în exterior se vor întări în momentul în care se răcesc.
Se scot bezelele din cuptor, se desprind cu grijă din tavă și se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.
Se topește ciocolată pentru glazură într-un vas de metal, la bain-marie. Se toarnă apoi ciocolata lichidă într-o pungă de plastic, se decupează punga puțin la un colț și se desenează un zigzag de ciocolată pe bezele.
Pentru a prepara bezele cu gust de pina colada se înlocuiește zeama de lămâie cu zeamă de lămâie verde, iar pe lângă nuca de cocos se pun în compoziția de bezea 50 g de bucăți tocate de ananas deshidratat.
În jumătate din compoziția de bezea se amestecă 1 lingură de cacao, iar bezelele închise la culoare se ornează cu ciocolată albă.
Ingrediente
Indicații
Se încinge cuptorul la 160˚C ( 140˚C cu ventilator sau treapta 1-2 ), se tapetează tăvile cu hârtie pentru copt, se repartizează rondelele de napolitană.
Se bat albușurile cu sarea până se întărește spuma. Se adaugă zahărul și zeama de lămâie. Se bate în continuare compoziția de bezea până devine sticloasă, iar zahărul s-a dizolvat complet.
Se amestecă zahărul pudră cu nuca de cocos și se înglobează cu grijă, pe rând, în compoziția de bezea, în așa fel încât aceasta să nu devină nici fărâmicioasă, nici lichidă. Se pun cu lingurița 50 de grămăjoare de compoziție pe foile de napolitană.
Bezelele se dau pe rând la cuptor, unde trebuie mai degrabă să se usuce decât să se coacă timp de 12-15 minute. În interior trebuie să fie încă umede, în exterior se vor întări în momentul în care se răcesc.
Se scot bezelele din cuptor, se desprind cu grijă din tavă și se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.
Se topește ciocolată pentru glazură într-un vas de metal, la bain-marie. Se toarnă apoi ciocolata lichidă într-o pungă de plastic, se decupează punga puțin la un colț și se desenează un zigzag de ciocolată pe bezele.
Pentru a prepara bezele cu gust de pina colada se înlocuiește zeama de lămâie cu zeamă de lămâie verde, iar pe lângă nuca de cocos se pun în compoziția de bezea 50 g de bucăți tocate de ananas deshidratat.
În jumătate din compoziția de bezea se amestecă 1 lingură de cacao, iar bezelele închise la culoare se ornează cu ciocolată albă.