Brioșe cu dovleac

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Toamna ne îmbie cu aromele ei, din care putem alege, după plac. Eu am pregătit brioșe delicioase cu dovleac, cremă mascarpone, frișcă. Am folosit partea superioară dintr-un dovleac plăcintar, fiind suficientă pentru 15 brioșe.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Pentru brioșe:
 270 gr dovleac plăcintar
 2 ouă
 4 zahăr brut
 sare
 65 gr unt
 180 gr făină albă
 5 gr praf de copt
 2 apă
Pentru cremă:
 125 gr cremă mascarpone
 100 ml frișcă lichidă
 3 gr colorant alimentar natural portocaliu pudră
Pentru decor:
 Perle de zahăr
 ornamente din ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru brioșe:
1

se curăță dovleacul de coajă, se taie bucăți, se dă la răzătoare, după care se călește într-o crăticioară în care am pus și două linguri de apă și două linguri de zahăr brut. Se fierbe amestecul până se înmoaie. Se lasă la răcit, apoi se pasează la blender până se obține un piure.
Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și două linguri de zahăr brut. Se încorporează treptat gălbenușurile, untul moale, piureul de dovleac, făina și praful de copt.

2

Din compoziția rezultată se toarnă într-o tavă pentru brioșe, pregătită cu hârtiuțe. Se coc brioșele la cuptorul preîncălzit, până trec testul scobitorii (aprox 20 min la foc mediu). Se obțin 15 brioșe. Se lasă la răcit.

Pentru cremă:
3

se amestecă frișca lichidă cu crema mascarpone, cu mixerul, până se obține o cremă fină. Jumătate din cremă se amestecă, separat, cu colorantul alimentar natural.

Pentru decor:
4

se umple un poș cu cele două creme și se ornează brioșele.

5

Se decorează cu perluțe de zahăr și ornamente din ciocolată neagră din comerț.
Poftă Bună!

Ingrediente

Pentru brioșe:
 270 gr dovleac plăcintar
 2 ouă
 4 zahăr brut
 sare
 65 gr unt
 180 gr făină albă
 5 gr praf de copt
 2 apă
Pentru cremă:
 125 gr cremă mascarpone
 100 ml frișcă lichidă
 3 gr colorant alimentar natural portocaliu pudră
Pentru decor:
 Perle de zahăr
 ornamente din ciocolată neagră

Indicații

Pentru brioșe:
1

se curăță dovleacul de coajă, se taie bucăți, se dă la răzătoare, după care se călește într-o crăticioară în care am pus și două linguri de apă și două linguri de zahăr brut. Se fierbe amestecul până se înmoaie. Se lasă la răcit, apoi se pasează la blender până se obține un piure.
Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și două linguri de zahăr brut. Se încorporează treptat gălbenușurile, untul moale, piureul de dovleac, făina și praful de copt.

2

Din compoziția rezultată se toarnă într-o tavă pentru brioșe, pregătită cu hârtiuțe. Se coc brioșele la cuptorul preîncălzit, până trec testul scobitorii (aprox 20 min la foc mediu). Se obțin 15 brioșe. Se lasă la răcit.

Pentru cremă:
3

se amestecă frișca lichidă cu crema mascarpone, cu mixerul, până se obține o cremă fină. Jumătate din cremă se amestecă, separat, cu colorantul alimentar natural.

Pentru decor:
4

se umple un poș cu cele două creme și se ornează brioșele.

5

Se decorează cu perluțe de zahăr și ornamente din ciocolată neagră din comerț.
Poftă Bună!

Note

Brioșe cu dovleac