Daca sunteti fani musaca, o sa iubiti aceasta reteta! Noi am ales sa folosim cartof dulce dar se pot folosi si cartofi normali.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Incepem prin a pregati cartofii pentru piure. Noi am ales sa coacem cartofii in loc sa ii fierbem. Preincalzim cuptorul la 200 C. Pentru o coacere uniforma am ales sa intepam cartofii inainte de a-i baga in cuptor. I-am copt pentru 45 de minute.
Intre timp pregatim si umplutura pentru placinta. Am incalzit uleiul intr-o tigaie si am adaugat carnea tocata. Am amestecat-o pentru a desprinde carnea si am lasat-o sa se gateasca pentru 10 minute.
Dupa care am adaugat legumele congelate, apa, sosul de rosii si condimentele. Am continuat sa amestecam si l-am mai gatit pentru 5 minute. Dupa care am luat tigaia de pe foc.
Pentru pregatirea piureului, am decojit cartofii si i-am pus intr-un blender (puteti folosi si o presa pentru cartofi). Am adaugat apoi si laptele, sarea, galbenusul si untul si am lasat blenderul sa isi faca treaba. Cand devine cremos oprim blenderul. Pentru ca am folosit cartof dulce, noi am adaugat si cateva frunze de salvie tocata marunt in piure.
Pentru a asambla placinta, am adaugat intr-un vas potrivit pentru cuptor umplutura de carne si apoi am adaugat piureul de cartof. Am lasat la cuptor pentru 30 de minute la 180 C.
Este foarte buna atat abia scoasa din cuptor dar si dupa 2-3 zile reincalzita.
Ingrediente
Indicații
Incepem prin a pregati cartofii pentru piure. Noi am ales sa coacem cartofii in loc sa ii fierbem. Preincalzim cuptorul la 200 C. Pentru o coacere uniforma am ales sa intepam cartofii inainte de a-i baga in cuptor. I-am copt pentru 45 de minute.
Intre timp pregatim si umplutura pentru placinta. Am incalzit uleiul intr-o tigaie si am adaugat carnea tocata. Am amestecat-o pentru a desprinde carnea si am lasat-o sa se gateasca pentru 10 minute.
Dupa care am adaugat legumele congelate, apa, sosul de rosii si condimentele. Am continuat sa amestecam si l-am mai gatit pentru 5 minute. Dupa care am luat tigaia de pe foc.
Pentru pregatirea piureului, am decojit cartofii si i-am pus intr-un blender (puteti folosi si o presa pentru cartofi). Am adaugat apoi si laptele, sarea, galbenusul si untul si am lasat blenderul sa isi faca treaba. Cand devine cremos oprim blenderul. Pentru ca am folosit cartof dulce, noi am adaugat si cateva frunze de salvie tocata marunt in piure.
Pentru a asambla placinta, am adaugat intr-un vas potrivit pentru cuptor umplutura de carne si apoi am adaugat piureul de cartof. Am lasat la cuptor pentru 30 de minute la 180 C.
Este foarte buna atat abia scoasa din cuptor dar si dupa 2-3 zile reincalzita.