O reteta delicioasa de galette!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amesteca faina, untul rece si taiat in cubulete si sarea pana obtinem un aluat nisipos.
Se adauga apoi apa rece si oul. Se amesteca pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider 30 de minute.
Intre timp se taie ceapa si usturoiul marunt. Ciupercile se taie bucatele. Se calesc ceapa, usturoiul si ciupercile in ulei pana raman fara lichid, se adauga telemeaua de vaca si apoi se lasa la racit.
Aluatul se intinde (subtire) pe rotund, se adauga pe mijloc umplutura de ciuperci si telemea.
Marginile aluatului se pliaza peste umplutura. Se ung marginile cu un ou batut.
Galette se coace in cuptorul preincalzit la 180°C pana se rumeneste frumos (in jur de 40 de minute).
Ingrediente
Indicații
Se amesteca faina, untul rece si taiat in cubulete si sarea pana obtinem un aluat nisipos.
Se adauga apoi apa rece si oul. Se amesteca pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider 30 de minute.
Intre timp se taie ceapa si usturoiul marunt. Ciupercile se taie bucatele. Se calesc ceapa, usturoiul si ciupercile in ulei pana raman fara lichid, se adauga telemeaua de vaca si apoi se lasa la racit.
Aluatul se intinde (subtire) pe rotund, se adauga pe mijloc umplutura de ciuperci si telemea.
Marginile aluatului se pliaza peste umplutura. Se ung marginile cu un ou batut.
Galette se coace in cuptorul preincalzit la 180°C pana se rumeneste frumos (in jur de 40 de minute).