Deliciul zeilor greci, o reteta delicioasa!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 190°C.
Mai intai se vor usca foile de placinta in cuptor. Se scot una cate una din pachet si se asaza pe o tava, strangandu-le pe fiecare ca pe un evantai. Se baga tava in cuptor pentru 10 minute. Apoi, foile se intorc pe cealalta parte si tava se baga din nou in cuptor pentru 7 minute. Dupa ce s-au rumenit, foile se lasa la racit.
Se rade coaja de la 2 portocale si se stoarce sucul de la 2 portocale jumatate.
Intr-o oala se pun 180 ml de suc de portocale, 500 ml de apa, 150 gr de zahar, batonul de scortisoara si se pun la fiert. Cand dau in clocot, se reduce intensitatea focului si se lasa la fiert pentru 15 minute.
Foile de placinta uscate se sfarama foarte marunt, zdrobindu-le cu mainile.
Cuptorul se preincalzeste la 170°C.
Se bat ouale cu 100 de gr de zahar, 3-4 minute, pana devin spumoase. Se adauga iaurtul, coaja de portocale, bicarbonatul, praful de copt, sarea, uleiul si 120 ml de suc de portocale. Se mixeaza toate ingredientele.
Peste amestecul lichid se toarna si se incorporeaza fulgii de foi de placinta treptat, pentru a nu face cocoloase. Compozitia se transfera intr-o tava unsa cu ulei, se decoreaza cu felii de portocala si se baga la copt pentru 50 de minute la 170°C.
Dupa ce e scos din cuptor, blatul trebuie intepat cu o scobitoare pe toata suprafata.
Se toarna apoi siropul peste ea, treptat si se asteapta sa se absoarba inainte de a turna urmatoarea portie.
Portokalopita se lasa la racit 2-3 ore.
Ingrediente
Indicații
Se preincalzeste cuptorul la 190°C.
Mai intai se vor usca foile de placinta in cuptor. Se scot una cate una din pachet si se asaza pe o tava, strangandu-le pe fiecare ca pe un evantai. Se baga tava in cuptor pentru 10 minute. Apoi, foile se intorc pe cealalta parte si tava se baga din nou in cuptor pentru 7 minute. Dupa ce s-au rumenit, foile se lasa la racit.
Se rade coaja de la 2 portocale si se stoarce sucul de la 2 portocale jumatate.
Intr-o oala se pun 180 ml de suc de portocale, 500 ml de apa, 150 gr de zahar, batonul de scortisoara si se pun la fiert. Cand dau in clocot, se reduce intensitatea focului si se lasa la fiert pentru 15 minute.
Foile de placinta uscate se sfarama foarte marunt, zdrobindu-le cu mainile.
Cuptorul se preincalzeste la 170°C.
Se bat ouale cu 100 de gr de zahar, 3-4 minute, pana devin spumoase. Se adauga iaurtul, coaja de portocale, bicarbonatul, praful de copt, sarea, uleiul si 120 ml de suc de portocale. Se mixeaza toate ingredientele.
Peste amestecul lichid se toarna si se incorporeaza fulgii de foi de placinta treptat, pentru a nu face cocoloase. Compozitia se transfera intr-o tava unsa cu ulei, se decoreaza cu felii de portocala si se baga la copt pentru 50 de minute la 170°C.
Dupa ce e scos din cuptor, blatul trebuie intepat cu o scobitoare pe toata suprafata.
Se toarna apoi siropul peste ea, treptat si se asteapta sa se absoarba inainte de a turna urmatoarea portie.
Portokalopita se lasa la racit 2-3 ore.