O prajitura perfecta pentru o zi de nastere sau o ocazie speciala.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am incalzit cuptorul la 180 C. Intr-un bol am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu un praf de sare. Cand a inceput sa se formeze bezeaua, am adaugat treptat cate o lingura de zahar cu mixerul in continuare pornit.
Peste albusurile batute spuma tare, am adaugat treptat galbenusurile, unul cate unul si am amestecat cu mixerul.
Intr-un alt bol am amestecat faina, cacao si praful de copt. Apoi le-am adaugat treptat peste compozitia de ou. Am amestecat totul usor cu o spatula, fara a scoate aerul din amestecul de ou.
Intr-o tava de 30 cm pe 40 cm am pus hartia de copt si apoi am turnat compozitia de rulada. Am nivelat cu o spatula si am lasat-o la copt pentru 30 de minute.
Cand a fost coapta, am scos-o din tava si am infasurat-o intr-un prosop de bucatarie umezit. Am lasat-o sa se raceasca cat timp am pregatit crema.
Intr-un bol am adaugst zmeura decongelata si cele 4 linguri de zahar pudra. Cu ajutorul unui blender vertical, am mixat totul pana a devenit o pasta. Am trecut acest sos printr-o strecuratoare pentru a scoate samburii
Intr-un alt bol am amestecat crema de branza si mascarpone folosind un mixer, pana a devenit o compozitie cremoasa.
Separat am batut smantana de frisca pentru a obtine frisca si apoi am adaugat-o peste compozitia de mascarpone si le-am amestecat.
Peste crema am turnat sosul de zmeura si am amestecat cu o spatula pana cand totul a fost incorporat.
Am rupt ciocolata in bucati mai mici si am pus-o impreuna cu smantana de frisca intr-un bol si le-am introdus in cuptorul cu microunde pentru a se topi ciocolata. La fiecare 20 de secunde am scos bolul si am amestecat pana cand toata ciocolata s-a topit. Apoi am amestecat bine pana am obtinut un ganaj destul de lichid - similar cu o glazura
Am scos blatul din prosop si l-am netezit. Peste blat am adaugat toata crema si am intins-o uniform peste tot blatul. Am rulat blatul pentru a obtine o rulada. Peste rulada am adaugat glazura de ciocolata si am lasat-o la frigider pentru cateva ore. Inainte de servire, am decorat-o cu frisca si zmeura.
Ingrediente
Indicații
Am incalzit cuptorul la 180 C. Intr-un bol am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu un praf de sare. Cand a inceput sa se formeze bezeaua, am adaugat treptat cate o lingura de zahar cu mixerul in continuare pornit.
Peste albusurile batute spuma tare, am adaugat treptat galbenusurile, unul cate unul si am amestecat cu mixerul.
Intr-un alt bol am amestecat faina, cacao si praful de copt. Apoi le-am adaugat treptat peste compozitia de ou. Am amestecat totul usor cu o spatula, fara a scoate aerul din amestecul de ou.
Intr-o tava de 30 cm pe 40 cm am pus hartia de copt si apoi am turnat compozitia de rulada. Am nivelat cu o spatula si am lasat-o la copt pentru 30 de minute.
Cand a fost coapta, am scos-o din tava si am infasurat-o intr-un prosop de bucatarie umezit. Am lasat-o sa se raceasca cat timp am pregatit crema.
Intr-un bol am adaugst zmeura decongelata si cele 4 linguri de zahar pudra. Cu ajutorul unui blender vertical, am mixat totul pana a devenit o pasta. Am trecut acest sos printr-o strecuratoare pentru a scoate samburii
Intr-un alt bol am amestecat crema de branza si mascarpone folosind un mixer, pana a devenit o compozitie cremoasa.
Separat am batut smantana de frisca pentru a obtine frisca si apoi am adaugat-o peste compozitia de mascarpone si le-am amestecat.
Peste crema am turnat sosul de zmeura si am amestecat cu o spatula pana cand totul a fost incorporat.
Am rupt ciocolata in bucati mai mici si am pus-o impreuna cu smantana de frisca intr-un bol si le-am introdus in cuptorul cu microunde pentru a se topi ciocolata. La fiecare 20 de secunde am scos bolul si am amestecat pana cand toata ciocolata s-a topit. Apoi am amestecat bine pana am obtinut un ganaj destul de lichid - similar cu o glazura
Am scos blatul din prosop si l-am netezit. Peste blat am adaugat toata crema si am intins-o uniform peste tot blatul. Am rulat blatul pentru a obtine o rulada. Peste rulada am adaugat glazura de ciocolata si am lasat-o la frigider pentru cateva ore. Inainte de servire, am decorat-o cu frisca si zmeura.