Cea mai buna reteta de supa crema de ciuperci. Daca o incerci, o sa iti placa la nebunie! Iti garantez!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curatam si taiem ciupercile fasii. Incalzim untul si uleiul intr-o oala mare la foc mediu-mare pana se topesc. Calim ceapa timp de 2 pana la 3 minute pana se inmoaie. Gatim usturoiul aproximativ 1 minut.
Adaugam ciuperci si 2 lingurite de ierburi de Provence, gatim timp de 5 minute. Se toarna vinul si se lasa la fiert timp de 3 minute.
Intr-o cratita punem la fiert 500 ml de apa. In momentul in care fierbe, adaugam cubul de legume. Lasam sa fiarba 3 minute. Stingem focul.
Peste ciuperci, punem faina, amestecam bine si lasam sa fiarba timp de 2 minute. Adaugam supa, amestecam din nou si lasam sa fiarba.
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba timp de 10-15 minute, amestecand ocazional, pana se ingroasa.
Reducem focul la minim, adaugam smantana de gatit. Se lasa sa fiarba usor. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Se amesteca cu busuiocul. Se serveste cald.
Ingrediente
Indicații
Curatam si taiem ciupercile fasii. Incalzim untul si uleiul intr-o oala mare la foc mediu-mare pana se topesc. Calim ceapa timp de 2 pana la 3 minute pana se inmoaie. Gatim usturoiul aproximativ 1 minut.
Adaugam ciuperci si 2 lingurite de ierburi de Provence, gatim timp de 5 minute. Se toarna vinul si se lasa la fiert timp de 3 minute.
Intr-o cratita punem la fiert 500 ml de apa. In momentul in care fierbe, adaugam cubul de legume. Lasam sa fiarba 3 minute. Stingem focul.
Peste ciuperci, punem faina, amestecam bine si lasam sa fiarba timp de 2 minute. Adaugam supa, amestecam din nou si lasam sa fiarba.
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba timp de 10-15 minute, amestecand ocazional, pana se ingroasa.
Reducem focul la minim, adaugam smantana de gatit. Se lasa sa fiarba usor. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Se amesteca cu busuiocul. Se serveste cald.