O reteta de paste delicioase!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220°C.
Curatati vinetele. Taiati latimea in felii groase de 1 cm si puneti-le intr-un castron cu 75 ml de ulei si 3/4 lingurita de sare.
Se amesteca bine, apoi se intind pe doua tavi mari, tapetate cu hartie de copt. Se gatesc timp de 30-35 de minute, pana se fac maron inchis. Se scot din cuptor si se lasa deoparte sa se raceasca.
Puneti 2 linguri de ulei intr-o tigaie sau oala si puneti-le la foc mediu. Adaugati usturoiul tocat si ardeiul iute si prajiti timp de 1-2 minute, amestecand continuu, pana cand usturoiul devine auriu (dar nu este ars!).
Adaugati rosiile conservate, oregano, zaharul, 1/2 lingurita sare si de piper. Reduceti focul la mediu scazut si gatiti timp de 10 minute, pana cand sosul este gros. Indepartati ramurile de oregano si amestecati vinetele. Puneti deoparte.
Gatiti pastele conform instructiunilor pachetului (5-7 minute) si odata facute, scurgeti si pastrati putina apa de gatit.
Adaugati spaghetele in sos si amestecati bine, adaugand doua treimi din parmezan si busuioc, adaugati cateva linguri din apa de gatit daca sosul a devenit prea gros.
Impartiti in patru boluri, apoi completati cu restul de parmezan si busuioc.
Ingrediente
Indicații
Preincalziti cuptorul la 220°C.
Curatati vinetele. Taiati latimea in felii groase de 1 cm si puneti-le intr-un castron cu 75 ml de ulei si 3/4 lingurita de sare.
Se amesteca bine, apoi se intind pe doua tavi mari, tapetate cu hartie de copt. Se gatesc timp de 30-35 de minute, pana se fac maron inchis. Se scot din cuptor si se lasa deoparte sa se raceasca.
Puneti 2 linguri de ulei intr-o tigaie sau oala si puneti-le la foc mediu. Adaugati usturoiul tocat si ardeiul iute si prajiti timp de 1-2 minute, amestecand continuu, pana cand usturoiul devine auriu (dar nu este ars!).
Adaugati rosiile conservate, oregano, zaharul, 1/2 lingurita sare si de piper. Reduceti focul la mediu scazut si gatiti timp de 10 minute, pana cand sosul este gros. Indepartati ramurile de oregano si amestecati vinetele. Puneti deoparte.
Gatiti pastele conform instructiunilor pachetului (5-7 minute) si odata facute, scurgeti si pastrati putina apa de gatit.
Adaugati spaghetele in sos si amestecati bine, adaugand doua treimi din parmezan si busuioc, adaugati cateva linguri din apa de gatit daca sosul a devenit prea gros.
Impartiti in patru boluri, apoi completati cu restul de parmezan si busuioc.