Paste alla Norma

AutorEdvin
DificultateIntermediar

O reteta de paste delicioase!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 3 vinete
 120 ml ulei de masline
 4 catei usturoi
 1 ardei iute uscat
 800 sos de rosii prune
 1 tsp oregano uscat
 300 gr paste spaghete
 1 tsp zahar
 45 gr parmezan
 20 frunze de busuioc
 sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1

Preincalziti cuptorul la 220°C.

2

Curatati vinetele. Taiati latimea in felii groase de 1 cm si puneti-le intr-un castron cu 75 ml de ulei si 3/4 lingurita de sare.

3

Se amesteca bine, apoi se intind pe doua tavi mari, tapetate cu hartie de copt. Se gatesc timp de 30-35 de minute, pana se fac maron inchis. Se scot din cuptor si se lasa deoparte sa se raceasca.

4

Puneti 2 linguri de ulei intr-o tigaie sau oala si puneti-le la foc mediu. Adaugati usturoiul tocat si ardeiul iute si prajiti timp de 1-2 minute, amestecand continuu, pana cand usturoiul devine auriu (dar nu este ars!).

5

Adaugati rosiile conservate, oregano, zaharul, 1/2 lingurita sare si de piper. Reduceti focul la mediu scazut si gatiti timp de 10 minute, pana cand sosul este gros. Indepartati ramurile de oregano si amestecati vinetele. Puneti deoparte.

6

Gatiti pastele conform instructiunilor pachetului (5-7 minute) si odata facute, scurgeti si pastrati putina apa de gatit.

7

Adaugati spaghetele in sos si amestecati bine, adaugand doua treimi din parmezan si busuioc, adaugati cateva linguri din apa de gatit daca sosul a devenit prea gros.

8

Impartiti in patru boluri, apoi completati cu restul de parmezan si busuioc.

Ingrediente

 3 vinete
 120 ml ulei de masline
 4 catei usturoi
 1 ardei iute uscat
 800 sos de rosii prune
 1 tsp oregano uscat
 300 gr paste spaghete
 1 tsp zahar
 45 gr parmezan
 20 frunze de busuioc
 sare si piper dupa gust

Indicații

1

Preincalziti cuptorul la 220°C.

2

Curatati vinetele. Taiati latimea in felii groase de 1 cm si puneti-le intr-un castron cu 75 ml de ulei si 3/4 lingurita de sare.

3

Se amesteca bine, apoi se intind pe doua tavi mari, tapetate cu hartie de copt. Se gatesc timp de 30-35 de minute, pana se fac maron inchis. Se scot din cuptor si se lasa deoparte sa se raceasca.

4

Puneti 2 linguri de ulei intr-o tigaie sau oala si puneti-le la foc mediu. Adaugati usturoiul tocat si ardeiul iute si prajiti timp de 1-2 minute, amestecand continuu, pana cand usturoiul devine auriu (dar nu este ars!).

5

Adaugati rosiile conservate, oregano, zaharul, 1/2 lingurita sare si de piper. Reduceti focul la mediu scazut si gatiti timp de 10 minute, pana cand sosul este gros. Indepartati ramurile de oregano si amestecati vinetele. Puneti deoparte.

6

Gatiti pastele conform instructiunilor pachetului (5-7 minute) si odata facute, scurgeti si pastrati putina apa de gatit.

7

Adaugati spaghetele in sos si amestecati bine, adaugand doua treimi din parmezan si busuioc, adaugati cateva linguri din apa de gatit daca sosul a devenit prea gros.

8

Impartiti in patru boluri, apoi completati cu restul de parmezan si busuioc.

Note

Paste alla Norma