Reteta originala de paste Carbonara. Ele nu se prepara cu smantana, ci cu ou.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-o oala punem 4 l de apa si cele 4 linguri de sare.
Cand fierbe apa adaugam pastele si le fierbem al dente, conform conform instructiunilor de pe ambalaj (7 minute).
Intr-o tigaie punem bacon-ul, apoi o punem la foc mediu si o prajim cateva minute in grasime proprie pana devine aurie. Amestecam ocazional.
Inchidem focul si adaugam pastele din oala direct peste carne (nu scurgem pastele in prealabil).
Amestecam usor cat sa temperam pastele (sa le racim usor).
Intr-un bol batem cele 2 oua si 2 galbenusuri cu piperul si 60 gr de parmezan sau pecorino razuit, apoi adaugam piperul si amestecam din nou.
Turnam compozitia cu ou si parmezan peste paste si amestecam totul.
Punem pastele in doua farfurii, razuim parmezanul ramas si le servim calde.
Ingrediente
Indicații
Intr-o oala punem 4 l de apa si cele 4 linguri de sare.
Cand fierbe apa adaugam pastele si le fierbem al dente, conform conform instructiunilor de pe ambalaj (7 minute).
Intr-o tigaie punem bacon-ul, apoi o punem la foc mediu si o prajim cateva minute in grasime proprie pana devine aurie. Amestecam ocazional.
Inchidem focul si adaugam pastele din oala direct peste carne (nu scurgem pastele in prealabil).
Amestecam usor cat sa temperam pastele (sa le racim usor).
Intr-un bol batem cele 2 oua si 2 galbenusuri cu piperul si 60 gr de parmezan sau pecorino razuit, apoi adaugam piperul si amestecam din nou.
Turnam compozitia cu ou si parmezan peste paste si amestecam totul.
Punem pastele in doua farfurii, razuim parmezanul ramas si le servim calde.