Piureul de cartofi este cea mai iubita si devorata garnitura! Secretul acestui piure nu este insa abundenta de unt ci iaurtul de capra. Jumatate de unt, o cantitate buna de iaurt de capra si LAPTE CALD fac impreuna cele mai bune piureuri de cartofi cremoase!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curatam si taiem cartofii in sferturi pe lungime.
Punem o oala cu apa la fiert. Punem cartofii in oala si o lingurita de sare. Se aduce la fierbere, se reduce focul pana la mediu-scazut si se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie (aproximativ 15-20 minute).
Cand cartofii sunt aproape gata, incalzim untul intr-o tigaie mica la foc mediu-mare pana cand se rumeneste. Se adauga usturoiul si caleste pana cand este parfumat, aproximativ 1 minut. Lasam deoparte si pastram cald.
Scurgem cartofii fierti, adaugam untul cu usturoiul gatit, laptele fierbinte, iaurtul de capra si ii pisam pana cand se obtinem un piure cremos.
Se condimenteaza cu sare, piper dupa gust si amestecam cu o lingura de lemn.
Ingrediente
Indicații
Curatam si taiem cartofii in sferturi pe lungime.
Punem o oala cu apa la fiert. Punem cartofii in oala si o lingurita de sare. Se aduce la fierbere, se reduce focul pana la mediu-scazut si se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie (aproximativ 15-20 minute).
Cand cartofii sunt aproape gata, incalzim untul intr-o tigaie mica la foc mediu-mare pana cand se rumeneste. Se adauga usturoiul si caleste pana cand este parfumat, aproximativ 1 minut. Lasam deoparte si pastram cald.
Scurgem cartofii fierti, adaugam untul cu usturoiul gatit, laptele fierbinte, iaurtul de capra si ii pisam pana cand se obtinem un piure cremos.
Se condimenteaza cu sare, piper dupa gust si amestecam cu o lingura de lemn.