Este una dintre prăjiturile copilăriei. Are blat alb, un strat de dulceață și glazură de albuș cu nucă. Este o prăjitură clasică pe care îmi place să o pregătesc într-un weekend sau de sărbători. Este simplu de făcut, dar festivă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Bați cu mixerul margarina (sau untul) cu sarea și zahărul. Adaugi treptat zahărul vanilat, gălbenușurile laptele, praful de copt, amestecând bine după fiecare. Adaugi făina în ploaie și omogenizezi. Vei obține un aluat ceva mai tare, pe care îl întinzi cu lingura sau cu o spatulă, într-o tavă de copt (a mea a fost de 30 x 20 cm) pregătită cu hârtie de copt.
Dai la cuptorul preîncălzit aprox 14 minute la foc mediu.
Bați albușurile cu un praf de sare și zahărul, cu mixerul, iar când obții o spumă frumoasă și lucioasă, adaugi nuca, nu toată odată, ci puțin câte puțin.
Scoți tava, întinzi dulceața de căpșuni în strat subțire (sau după gust) și apoi întinzi și nivelezi și glazura și mai dai la cuptor încă 25 de minute, la foc mic, până se coace glazura și devine aurie.
Lași la răcit, apoi pudrezi cu zahăr.
Poftă Bună!
Ingrediente
Indicații
Bați cu mixerul margarina (sau untul) cu sarea și zahărul. Adaugi treptat zahărul vanilat, gălbenușurile laptele, praful de copt, amestecând bine după fiecare. Adaugi făina în ploaie și omogenizezi. Vei obține un aluat ceva mai tare, pe care îl întinzi cu lingura sau cu o spatulă, într-o tavă de copt (a mea a fost de 30 x 20 cm) pregătită cu hârtie de copt.
Dai la cuptorul preîncălzit aprox 14 minute la foc mediu.
Bați albușurile cu un praf de sare și zahărul, cu mixerul, iar când obții o spumă frumoasă și lucioasă, adaugi nuca, nu toată odată, ci puțin câte puțin.
Scoți tava, întinzi dulceața de căpșuni în strat subțire (sau după gust) și apoi întinzi și nivelezi și glazura și mai dai la cuptor încă 25 de minute, la foc mic, până se coace glazura și devine aurie.
Lași la răcit, apoi pudrezi cu zahăr.
Poftă Bună!