Din călătoriile mele prin lumea largă, un lucru bun am mâncat la englezi și acela este această salată gustoasă de ou cu țelină apio crocantă și aromată. Nici măcar nu știu dacă e rețeta lor tradițională, dar de când am descoperit-o, o tot gătesc și mă surprinde prin aromele ei. Partea bună e că se gătește ușor și în cantități mai mari, deci e perfectă ca aperitiv la evenimentele speciale din familie. Sper să vă placă!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pune 10 ouă la fiert și lasă-le pe foc 10 minute, iar apoi lasă-le să se odihnească în apă rece.
Taie cubulețe mici tijele de țelină și ceapa verde și amestecă-le cu muștarul de Dijon și o lingură de suc de lime.
Separă gălbenușul de albuș de la oul rămas și fă o maioneză din gălbenuș. Adaugă treptat ulei pentru a nu se tăia maioneza.
Când ouăle s-au răcit, taie-le cubulețe și amestecă-le cu verdețurile și maioneza. Condimentează cu sare, piper, curry, chili și boia afumată și servește cu pâine prăjită.
Ingrediente
Indicații
Pune 10 ouă la fiert și lasă-le pe foc 10 minute, iar apoi lasă-le să se odihnească în apă rece.
Taie cubulețe mici tijele de țelină și ceapa verde și amestecă-le cu muștarul de Dijon și o lingură de suc de lime.
Separă gălbenușul de albuș de la oul rămas și fă o maioneză din gălbenuș. Adaugă treptat ulei pentru a nu se tăia maioneza.
Când ouăle s-au răcit, taie-le cubulețe și amestecă-le cu verdețurile și maioneza. Condimentează cu sare, piper, curry, chili și boia afumată și servește cu pâine prăjită.