O reteta super usoara si delicioasa! Tarta fara coacere cu crema de zmeura si cocos. Merita incercata !
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se maruntesc bine biscuitii si se amesteca cu nuca de cocos si untul topit. Asezam compozitia in tava dorita si nivelam bine suprafata pana obtinem un blat. Lasam tava la rece cat timp facem cremele.
Am folosit zmeura congelata asa ca am decongelat-o si am belnduit-o. Pentru ca am vrut sa am o crema fina, am trecut zmeura belnduita printr-o sita ca sa scap de samburi.
Se pune la incalzit laptele si zaharul, apoi adaugam si piureul de zmeura si amestecam. Separat amestecam intr-un bol, o lingura de amidon cu putin lapte si amestcam. Turnam amestecul peste amestecul de lapte si zmeura si amestecam pana se ingroasa compozitia.
Cand capata compozitia unei crema se transfera intr-un bol si se inveleste cu folie alimentara si se lasa la racit.
Procedam la fel si la crema de cocos. Cand cele doua creme ating temperatura camerei se adauga pe rand peste blatul de biscuiti. Tarta se lasa la rece cel putin 1-2h.
Optional, la sfarsit, se poate adauga un strat de ciocolata alba.
Ingrediente
Indicații
Se maruntesc bine biscuitii si se amesteca cu nuca de cocos si untul topit. Asezam compozitia in tava dorita si nivelam bine suprafata pana obtinem un blat. Lasam tava la rece cat timp facem cremele.
Am folosit zmeura congelata asa ca am decongelat-o si am belnduit-o. Pentru ca am vrut sa am o crema fina, am trecut zmeura belnduita printr-o sita ca sa scap de samburi.
Se pune la incalzit laptele si zaharul, apoi adaugam si piureul de zmeura si amestecam. Separat amestecam intr-un bol, o lingura de amidon cu putin lapte si amestcam. Turnam amestecul peste amestecul de lapte si zmeura si amestecam pana se ingroasa compozitia.
Cand capata compozitia unei crema se transfera intr-un bol si se inveleste cu folie alimentara si se lasa la racit.
Procedam la fel si la crema de cocos. Cand cele doua creme ating temperatura camerei se adauga pe rand peste blatul de biscuiti. Tarta se lasa la rece cel putin 1-2h.
Optional, la sfarsit, se poate adauga un strat de ciocolata alba.