Lascute cu piept de pui, legume si sos alb

AutorEdvin
DificultateIntermediar

Cu siguranta o sa indragiti aceasta reteta!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 1 dovlecel
 1 rosie
 4 catei usturoi
 50 gr unt
 250 gr lascute
 200 gr piept pui
 ½ tsp oregano
 ½ tsp busuioc
 ½ tsp piper cu lamaie
 150 ml smantana de gatit

Mod de preparare:

1

Punem o oala cu apa pe foc si putina sare pentru a fierbe lascutele. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, punem lascutele pentru 5-7 minute.

2

Intr-o tigaie de fonta punem untul. In acest timp tocam usturoiul marunt si il punem in tigaie pentru 2-3 minute sa se rumeneasca.

3

In momentul in care usturoiul s-a rumenit, punem dovlecelul tocat marunt pentru 5 minute, pana cand se rumeneste.

4

Adaugam pieptul de pui tocat marunt, rosia si asezonam cu busuioc, oregano si piper cu lamaie. In momentul in care lascutele s-au fiert, le scurgem de apa.

5

Adaugam smantana pentru gatit si mai lasam pe foc cateva minute, pana cand se ingroasa putin. Adaugam apoi si lascutele si amestecam foarte bine totul.

Ingrediente

 1 dovlecel
 1 rosie
 4 catei usturoi
 50 gr unt
 250 gr lascute
 200 gr piept pui
 ½ tsp oregano
 ½ tsp busuioc
 ½ tsp piper cu lamaie
 150 ml smantana de gatit

Indicații

1

Punem o oala cu apa pe foc si putina sare pentru a fierbe lascutele. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, punem lascutele pentru 5-7 minute.

2

Intr-o tigaie de fonta punem untul. In acest timp tocam usturoiul marunt si il punem in tigaie pentru 2-3 minute sa se rumeneasca.

3

In momentul in care usturoiul s-a rumenit, punem dovlecelul tocat marunt pentru 5 minute, pana cand se rumeneste.

4

Adaugam pieptul de pui tocat marunt, rosia si asezonam cu busuioc, oregano si piper cu lamaie. In momentul in care lascutele s-au fiert, le scurgem de apa.

5

Adaugam smantana pentru gatit si mai lasam pe foc cateva minute, pana cand se ingroasa putin. Adaugam apoi si lascutele si amestecam foarte bine totul.

Lascute cu piept de pui, legume si sos alb